Ajax krijgt mogelijk nog slechter nieuws en treft Ansu Fati in Europa League

1 september 2023, 14:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax werd vrijdagmiddag in de Europa League-groep geplaatst tegen onder meer Brighton & Hove Albion. De Premier League-ploeg eindigde vorig jaar op een knappe zesde plaats, en lijkt ook dit seizoen mee te willen gaan doen om de Europese plekken. De club heeft zich vandaag verrassend versterkt met Ansu Fati.

De Spanjaard wordt voor één seizoen gehuurd van FC Barcelona, waar hij te boek stond als groot talent. Door slepende blessures slaagde de aanvaller er echter niet meer in om een vaste basisplaats te veroveren, waardoor hij de nodige vlieguren wil gaan maken bij Brighton. De afgelopen dagen hing een transfer tussen beide partijen al in de lucht.

Artikel gaat verder onder video

Op Deadline Day is de deal officieel bevestigd op de clubkanalen van Brighton. Voor Ajax betekent de transfer van Fati ongetwijfeld minder goed nieuws. De Amsterdammers werden vrijdagmiddag ingedeeld in mogelijk de zwaarst mogelijke poule van de Europa League, en spelen onder meer tegen Brighton. Een ontmoeting met het toptalent is dus zeer reëel voor Maurice Steijn en zijn elftal.

De twintigjarige Fati kwam dit seizoen drie keer als invaller binnen de lijnen bij Barcelona. Vorig seizoen speelde de aanvaller 36 competitiewedstrijden, waarvan veel korte invalbeurten waren. Fati maakte als zestienjarige zijn debuut in de hoofdmacht van Barcelona en is daarmee de twee jongste debutant ooit voor de Catalaanse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ook (nog) niet !

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij fit is ga je zien wat hij met de verdediging van Ajax gaat doen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen