Ajax trendsetter? 'Ook Barcelona denkt aan speler op tweede niveau'

26 september 2023, 20:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax haalde afgelopen zomer met Chouba Akpom (Middlesbrough), Georges Mikautadze (FC Metz) en Jakov Medic (Sankt Pauli) liefst drie spelers die op het tweede niveau uitkwamen in respectievelijk Engeland, Frankrijk en Duitsland. Inmiddels zou ook FC Barcelona een niveautje lager dan normaal rondkijken.

De Spaanse krant Sport meldt dinsdag dat de Catalanen hun oog hebben laten vallen op Wilfred Ndidi (26). De Nigeriaan komt uit voor Leicester City, dat afgelopen seizoen degradeerde naar het Championship. De oud-speler van KRC Genk speelt al sinds de winter van 2017 voor de verrassende landskampioen van het seizoen 2014-15; de Belgen ontvingen destijds een transfersom van 17,6 miljoen euro.

Artikel gaat verder onder video

Na de degradatie van het voorbije seizoen bleef Ndidi Leicester trouw. Hij was niet de enige; ook de enige twee overgebleven leden van het kampioenselftal van weleer, Jamie Vardy en Marc Albrighton, daalden mee af naar het tweede niveau. Daarnaast bleven ook bekende namen als Kelechi Iheanacho en Ricardo Pereira deel uitmaken van de selectie. Het leidde tot zeven zeges uit de eerste acht duels van het nieuwe seizoen; waardoor Leicester op doelsaldo bovenaan staat en daarmee goed begonnen is aan de missie om direct terug te keren in de Premier League.

Na de degradatie was er wel sprake van interesse in de diensten van Ndidi; zo zou Leicester afgelopen zomer nog onderhandeld hebben met Bayern München. Die club haakte echter af vanwege de hoogte van de gevraagde transfersom. Ook Atlético Madrid en Juventus hielden zijn situatie naar verluidt in de gaten. Komende zomer bestaat het probleem van de hoge vraagprijs niet: Ndidi loopt dan uit zijn contract. Een buitenkansje dus voor het financieel geplaagde Barcelona. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is andere koek als waar mislintat naar keek. Hij heeft al 5 jaar Premier league in de benen en Leicester is dan wel gedegradeerd maar de seizoenen ervoor waren zo slecht nog niet. Dit is iets met appels en peren vergelijken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen