Ajax verrast op slotdag en haalt voor acht miljoen euro nóg een Kroaat binnen

1 september 2023, 14:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax verrast met de komst van Borna Sosa. De linksback komt over van VfB Stuttgart, weet Fabrizio Romano. Hij maakt melding van een akkoord tussen de clubs. Sosa wordt na Josip Sutalo en Jakov Medic de derde Kroaat die wordt binnengehaald door Ajax. Hij is op weg naar Amsterdam voor de medische keuring. Volgens Voetbal International bedraagt de transfersom zo'n acht miljoen euro.

Ajax haalde eerder op de vrijdag Sivert Mannsverk binnen en dat leek de laatste zomeraanwinst te worden. Maar Sosa wordt na Mannsverk, Josip Sutalo, Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Gastón Avila, Chuba Akpom, Benjamin Tahirovic, Anton Gaaei, Diant Ramaj en Jakov Medic de elfde zomeraankoop. Branco van den Boomen werd transfervrij binnengehaald.

Artikel gaat verder onder video

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat werkte tussen 2019 en 2022 als technisch directeur van Stuttgart en kent Sosa dus goed. Hij winkelt opnieuw in Duitsland: Ramaj en Medic kwamen ook uit zijn thuisland. Sosa, 25 jaar, speelde sinds 2018 voor Stuttgart en kwam tot 115 officiële wedstrijden voor de club. Hij valt met name op met zijn aanvallende bijdrages, want hij leverde 35 assists en scoorde 5 keer.

Volg de transferontwikkelingen op Deadline Day in ons liveblog!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hmm, waarom?

Allback
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Kan het mis hebben, maar dit is linksback nummer 4 ? En dan kan Hato er ook nog spelen. Mag voor Ajax hopen dat ze dan zowel Wijndal als die Salah nog kunnen verkopen of verhuren, want beide zullen met de 2 nieuwe aankopen niet meer spelen.

Swiebertje
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat is dit nou weer? Die Mislintat is zo gek als een deur. Waar slaat dit op, Hoeveel linksbacks wil je hebben? Wat een raar zootje moet dat worden op de training?

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Acht backs. ajax koopt om het kopen. Je zal maar jeugdspeler zijn daar. Ik denk dat Sven wel wat provisie krijgt van deze voetbalmakelaars.Misschien Steijn ook wel. Ach ja wat maakt het uit als je geld zat heb.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik moet wel glimlachen om het pessimisme over de aankopen en over Mislintat. Nu al passeren allerlei aannames de revue, terwijl er nog geen één wedstrijd is gespeeld met die nieuwe aankopen, trouwens in het begin zal het een en ander nog stroef zijn, maar ik heb vertrouwen in de nieuwelingen meer dan in Brobbey, Taylor, Bergwijn en in Berghuis. Ik wil later de reacties lezen als Ajax het goed doet, in elk geval slechter dan het afgelopen seizoen en gisteravond kan het niet zijn.

CG
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ook ik denk dat Ajax echt bezig is voor een overgangsjaar om daarna flink te kunnen toeslaan ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen