Ethan Butera komt naar Ajax en wordt herenigd met zijn beste vriend: 'Hij is heel trots op me'

1 september 2023, 10:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft Ethan Butera overgenomen van Anderlecht. De zeventienjarige verdediger kost naar verluidt anderhalf miljoen euro, zo weet Voetbal International. Butera tekent een contract tot medio 2026.

Door Belgische media werd Butera deze zomer in verband gebracht met Atalanta en Juventus. De keuze valt echter op Ajax, dat zodoende opnieuw een groot talent wegplukt bij Anderlecht. Eerder deze zomer koos aanvallende middenvelder Rayane Bounida al voor de overstap van Brussel naar Amsterdam.

Artikel gaat verder onder video

Butera was in de winterstop nog mee met de eerste selectie van Anderlecht op trainingskamp. Daarna liep hij een knieblessure op en stokte zijn ontwikkeling. Anderlecht wilde zijn tot medio 2024 doorlopende contract openbreken, maar Ajax bleek aantrekkelijker.

"Het is voor elk kind een droom om naar Ajax te komen", reageert Butera op het clubkanaal van Ajax. "Voor mijn ontwikkeling is het nu het perfecte moment om hierheen te komen." Hij zal aansluiten bij Jong Ajax, waar hij wordt herenigd met zijn oude vriend Bounida. "Vroeger waren we zo ongeveer beste vrienden. Ryan is heel trots dat ik nu ook bij zijn club heb getekend."

Volg de transferontwikkelingen op Deadline Day in ons liveblog!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer zoiets. Weer een jochie van onder de 20 jaar. Ajax moet echt veel vaker spelers halen vanaf 23 jaar ! ! !

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AJAX is bezig voor 2027 voor het eerste elftal daarom al die talenten wie ajax nu op Haalt . ik heb hier al eerder gezegd dat ajax alleen de beste talenten van Feyenoord- AZ. PSV en top clubs in Europa moet weg kopen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen