Liverpool bevestigt komst Ryan Gravenberch; penningmeester Ajax juicht

1 september 2023, 22:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Liverpool vrijdagavond heeft de komst van Ryan Gravenberch bevestigd. De 21-jarige middenvelder maakt de overstap van Bayern München naar de grootmacht uit de Premier League. Bayern München ontvangt 40 tot maximaal 45 miljoen euro voor de Nederlander. Volgens De Telegraaf incasseert Ajax dankzij een doorverkooppercentage drie miljoen euro.

Gravenberch bleef in de eerste twee officiële wedstrijden van het seizoen op de bank en mocht zondag tegen FC Augsburg (3-1 zege) slechts tien minuten invallen. Hij hoopt bij Liverpool op meer kansen op speeltijd.

Artikel gaat verder onder video

Bayern haalde Gravenberch een jaar geleden voor een bedrag van minstens 18,5 en maximaal 24 miljoen euro weg bij Ajax. In die onderhandelingen bedong Ajax een doorverkooppercentage van 7,5 procent. Daardoor kunnen de Amsterdammers nu zo'n drie miljoen euro bijschrijven.

De 21-jarige Gravenberch kwam tot 103 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij twaalf keer scoorde en dertien assists achter zijn naam verzamelde. Bij Bayern München bleef zijn inbreng afgelopen seizoen vooral beperkt tot invalbeurten. Hij zou in alle competities uiteindelijk tot 33 wedstrijden (waarvan hij er slechts negen in de basis mocht starten) voor Der Rekordmeister komen, waarin hij met slechts één goal en één assist bijdroeg aan het prolongeren van de Duitse titel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen