Mauro Icardi faalt hopeloos bij Johan Cruijff-imitatie Galatasaray

26 september 2023, 20:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mauro Icardi heeft dinsdagavond hopeloos gefaald bij een poging van Galatasaray om één van de beroemdste penalty's aller tijden te imiteren. De Argentijn en zijn ploeggenoot Kerem Aktürtoglu hoopten in het competitieduel met Istanbulspor de Cruijff-Olsen-penalty uit 1982 na te apen.

In het duel tussen Ajax en Helmond Sport wisten Johan Cruijff en Jesper Olsen doelman Otto Versfeld met een unicum te verschalken: Cruijff speelde de bal schuin naar voren, Olsen legde breed en de Nummer Veertien kon in een leeg doel binnenschieten.

41 jaar later lijkt het erop dat Icardi de beelden nooit gezien heeft. Aktürtoglu legt de bal inderdaad opzij, maar de oud-speler van onder meer Internazionale en Paris Saint-Germain probeert ineens binnen te schieten. Zijn inzet verdwijnt echter langs de verkeerde kant van de paal. Ondanks de misser leidt Galatasaray wel: Icardi maakte kort voor rust alsnog de 0-1.

Icardi en Aktürtoglu zijn niet de eerste copycats die de mist ingaan met een poging de strafschop van Cruijff en Olsen te imiteren. In 2005 deden Robert Pires en Thierry Henry een poging namens Arsenal in een wedstrijd tegen Manchester City, maar ook zij slaagden er niet in op die manier te scoren. Luis Suárez en Lionel Messi lukte het in 2016 wél.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen