Twee Oranje Leeuwinnen bij laatste dertig kanshebbers Gouden Bal

6 september 2023, 19:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Van de dertig vrouwen die dit jaar kans maken op de Gouden Bal hebben er twee de Nederlandse nationaliteit. Zowel keeper Daphne van Domselaar als middenvelder Jill Roord behoren tot de genomineerden voor de prestigieuze prijs, die de afgelopen twee seizoenen naar Barcelona-speler Alexia Putellas ging.

Van Domselaar en Roord worden met hun nominatie beloond voor een prima seizoen, zowel met hun clubs als de Oranje Leeuwinnen. Van Domselaar, sinds het EK van 2022 eerste keus onder de lat van de nationale ploeg, maakte op het WK in Nieuw-Zeeland en Australië een prima indruk en legde met FC Twente beslag op de KNVB Beker. Deze zomer maakte ze een fraaie overstap naar Engeland, waar ze haar loopbaan voortzet bij Aston Villa.

Artikel gaat verder onder video

Daar loopt ze Roord zeker tegen het lijf. De dochter van oud-profvoetballer René Roord maakte eveneens de overstap naar de Women's Premier League, in haar geval naar Manchester City. Met haar vorige werkgever, het Duitse Wolfsburg, reikte ze tot de finale van de Champions League die verloren ging tegen FC Barcelona. Op het WK scoorde ze drie keer voor de ploeg van bondscoach Andries Jonker.

Tot de genomineerden behoren verder bekende namen als Sam Kerr (Australië en Chelsea), Wendie Renard (Frankrijk en Olympique Lyonnais), Aitana Bonmatí (Spanje en FC Barcelona) en Olga Carmona (Spanje en Real Madrid). Laatstgenoemde was in de WK-finale tegen Engeland goed voor de enige treffer. Pas na de eindstrijd kreeg ze vervolgens te horen dat haar vader twee dagen voor de wedstrijd bezweken was aan een progressieve ziekte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen