Van der Vaart ziet in Eredivisie speler rondlopen die 'moeiteloos meekan bij Ajax'

18 september 2023, 22:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Rafael van der Vaart raadt Ajax aan zich te versterken met Alen Halilovic. De 27-jarige middenvelder van Fortuna Sittard kan volgens de voormalig international 'moeiteloos' bij de Amsterdammers mee.

Waar Halilovic pakweg tien jaar te boek stond als groot talent, heeft hij zijn belofte nooit waar kunnen maken. In dienst van Fortuna Sittard laat de aanvallende middenvelder in de eerste wedstrijden van het seizoen echter alleraardigste dingen zien. Afgelopen weekend blonk de Kroaat met een doelpunt en een assist uit tegen FC Volendam (3-1).

Artikel gaat verder onder video

Van der Vaart, die zich de afgelopen tijd wel vaker lovend heeft uitgelaten over Halilovic, denkt dat de Kroatische middenvelder een geschikte speler voor Ajax zou zijn. "Hij is nog steeds op te halen. Halilovic achter Brobbey en dan links Bergwijn en rechts Berghuis", legt Van der Vaart aan tafel bij Rondo uit hoe de Amsterdamse voorhoede er dan uit zou zien.

Dick Advocaat stipt aan dat Halilovic in het seizoen 2019/20 bij Heerenveen geen potten brak. "Johnny Jansen was daar toen de trainer", weet Van der Vaart. "Hij speelde met een vast team en ze wonnen alles. Hij belandde op de bank en bleef daar. Het is er nooit uitgekomen. Toen kwam corona en was het klaar. Maar deze jongen heeft zó veel kwaliteit en techniek. Echt zo'n rasvoetballer. Als je daarmee aan het werk gaat, kan hij moeiteloos bij Ajax mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen