Verrassend: Ajax krijgt te maken met Italiaanse gifkikker Gennaro Gattuso

27 september 2023, 19:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Olympique Marseille heeft een nieuwe trainer. Woensdagavond maakt de tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Europa League bekend dat Gennaro Gattuso de taken van de vorige week opgestapte Spanjaard Marcelino overneemt.

Vorige week zat interim-trainer Jacque Abardonado op de bank in de Johan Cruijff ArenA, waar l'OM een 3-3 gelijkspel uit het vuur sleepte tegen de geplaagde Amsterdammers. Met Gattuso krijgt hij dus een definitieve opvolger.

Artikel gaat verder onder video

Gattuso werd als speler vooral bekend tijdens zijn periode bij AC Milan, waarvoor hij in dertien seizoenen 468 wedstrijden speelde. Met de Rossoneri won hij bovendien tweemaal de Champions League en werd hij evenzovaak kampioen van Italië. Later was Gattuso ook als trainer actief bij de club, een functie die hij ook vervulde bij onder meer Pisa, Napoli en meest recent Valencia.

In de Franse media werd Gattuso de afgelopen dagen niet als kandidaat voor de trainersfunctie in Marseille gezien. De naam van Ruud van Nistelrooij ging wél rond, maar hij zou niet serieus in beeld zijn geweest. De afgelopen zomer bij Paris Saint-Germain vertrokken Christoph Galtier gold eerder deze week als topkandidaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen