Xavi blijft langer bij FC Barcelona en helpt club met opvallende contractvoorwaarde

14 september 2023, 13:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Xavi blijft zo goed als zeker langer aan als hoofdtrainer van FC Barcelona. De oefenmeester gaat zijn aflopende contract met een jaar verlengen in het Camp Nou. Het clubicoon van de Catalaanse grootmacht laat naar verluidt een opvallende voorwaarde in de verbintenis vastleggen.

Xavi ligt momenteel nog tot medio 2024 vast bij Barcelona. De club wil graag met hem door, zo liet de nieuwe technisch directeur Deco al weten. Hij gaat volgens de Spaanse media Sport en Mundo Deportivo donderdag nog met de zaakwaarnemer van Xavi rond de tafel om de onderhandelingen af te ronden. Het is de bedoeling dat de oud-voetballer zijn handtekening gaat zetten onder een contract tot medio 2025.

Artikel gaat verder onder video

Er werd door beide partijen in eerste instantie gesproken over een verbintenis tot de zomer van 2026. Toch kan Barcelona zich dat nog niet permitteren in verband met de Financial Fair Play-regels. Xavi houdt daar zelf ook rekening mee. Hij wil namelijk niet dat er een hoge 'oprotpremie' in zijn contract komt te staan. Mocht het ooit slechter gaan met Barcelona, dan wil hij de club niet met problemen opzadelen.

De 43-jarige Xavi staat sinds november 2021 als hoofdtrainer voor de groep bij Barcelona. Vorig seizoen werd de voormalig international van Spanje landskampioen met zijn club. Daarnaast pakte hij ook de Supercopa de España. Inmiddels zijn de Catalanen met tien punten uit de eerste vier wedstrijden prima begonnen aan het nieuwe seizoen. Aanstaande zaterdag komt Real Betis op bezoek in het Camp Nou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen