'Zet Louis van Gaal daar neer en die Duitsers zijn favoriet om de finale te halen'

12 september 2023, 16:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Als de nationale bond van Duitsland kiest voor Louis van Gaal als opvolger van Hansi Flick, dan zijn de Duitsers direct een van de favorieten voor de eindzege op het EK. Na dramatische resultaten en zeer onlogische keuzes werd Flick afgelopen week ontslagen, maar de ervaren Nederlandse keuzeheer zou een geschikte opvolger zijn, zo legt Süleyman Öztürk uit.

De journalist van Voetbal International stelt dat Flick met zijn keuzes in de opstelling ‘vroeg om problemen’, maar dat Van Gaal dat snel zal herstellen, als de Duitse voetbalbond daadwerkelijk bij hem uitkomt. “Zet Louis van Gaal daar neer, met zijn logica en regels. Van die moet op links en die op rechts en die moet niet op links en die moet niet op rechts”, begint Öztürk zijn verhaal.

Artikel gaat verder onder video

“Met zijn structuur en duidelijkheid en die Duitsers zijn favoriet om de finale te halen op het EK”, denkt hij. “Op dit moment is er maar één favoriet voor het EK: Frankrijk. Zoals het nu is, hoef je het EK niet te spelen. De rest doet maar wat, ook Oranje doen maar wat. Bijna alle bondscoaches doen maar wat, behalve die van Spanje, die had een vrije logische opstelling.”

Lees ook: Louis van Gaal laat zich opnieuw uit over kansen op bondscoachschap Duitsland

Ook Dick Advocaat denkt dat Louis van Gaal een goede keuze zou zijn voor de Duitsers, zo legde hij maandagavond uit in Veronica Offside. “Ik denk dat Van Gaal voor Duitsland een uitstekende trainer zou zijn, omdat ze zijn al gekwalificeerd. Hij krijgt de tijd om het elftal neer te zetten”, zei De Kleine Generaal. “Ik denk niet dat ze het doen, maar ik vind het een uitstekende trainer. Vooral omdat ze al gekwalificeerd zijn.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen