Streep door Marseille - Lyon na schokkend incident: 'Wat een zieke wereld leven we toch in'

29 oktober 2023, 20:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Prime/X

De ontmoeting tussen Olympique Marseille en Olympique Lyonnais gaat zondagavond niet door. Dat heeft de Franse voetbalbond besloten naar aanleiding van het schokkende incident nog vóór de aftrap, die normaal gesproken om 20.45 uur had moeten klinken. Zowel de spelers- als supportersbus van Lyon is bekogeld met stenen. Daarbij is Fabio Grosso, de hoofdtrainer van de hekkensluiter van de Ligue 1, vermoedelijk door rondvliegende glasscherven gewond geraakt. Op beelden op social media is te zien dat de Italiaan met een bebloed gezicht door de catacomben van het Vélodrome strompelt.

Zowel Marseille als Lyon heeft nog niet gereageerd op het incident. Het was een half uur voor de aftrap nog wachten op een beslissing van de Franse voetbalbond, maar die heeft de knoop inmiddels doorgehakt. Er wordt zondagavond niet gevoetbald in het Vélodrome. De spelersbus van Lyon is door Marseille-supporters bekogeld met stenen en daarbij heeft Grosso verwondingen in zijn gezicht opgelopen. Ook de bus met meegereisde supporters uit Lyon is flink toegetakeld. Op beelden op X is te zien dat die flink de vernieling in is geholpen.

Artikel gaat verder onder video

Wedstrijden tussen Marseille en Lyon zijn altijd beladen, maar nu misschien nog wel wat meer dan normaal. Beide ploegen beleven vooralsnog een zeer teleurstellend seizoen. Marseille eindigde een paar maanden geleden nog op de derde plaats in de Ligue 1, maar bezet momenteel de negende plek. Lyon staat zelfs laatste. De gevallen grootmacht wist dit seizoen nog niet te winnen in competitieverband en haalde slechts drie punten uit de eerste negen wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Eindje82
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan zie je dat we het hier nog lang niet zo erg is . Als men laat lijken .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen