The Guardian verschaft duidelijkheid over mogelijk ontslag Erik ten Hag bij Manchester United

4 oktober 2023, 11:03
Foto: © ProShots

Erik ten Hag hoeft ondanks de matige seizoensstart van Manchester United niet te vrezen voor ontslag. Dat schrijft de Engelse krant The Guardian op basis van bronnen rond de club.

Journalist Jamie Jackson volgt de club namens de krant en omschrijft de positie van Ten Hag als "veilig voor de nabije toekomst". Een ontslag van de Nederlandse trainer is "geen punt van discussie voor de clubleiding", weet hij woensdagochtend bovendien te melden. "Ten Hag behoudt het volle vertrouwen van de top, die de Nederlander ziet als de juiste manager om het elftal op de lange termijn vooruit te helpen", aldus Jackson.

Artikel gaat verder onder video

De druk op Ten Hag wordt steeds groter nu in zijn tweede seizoen op Old Trafford de resultaten uitblijven. In de Engelse competitie staat de grootmacht slechts tiende, onder meer door pijnlijke thuisnederlagen tegen Brighton & Hove Albion (1-3) en Crystal Palace (0-1). In de Champions League staat United na twee wedstrijden puntloos onderaan na het pijnlijke verlies tegen Galatasaray van dinsdagavond.

Intern zou Ten Hag echter het vertrouwen behouden, mede omdat hij door blessures veelvuldig heeft moeten schuiven met zijn opstellingen. Zo stond middenvelder Sofyan Amrabat de afgelopen wedstrijden noodgedwongen op de linksbackpositie en kon Ten Hag op een zeker moment niet beschikken over liefst twaalf geblesseerden, waaronder aanwinsten als Rasmus Hojlund en Mason Mount. Komende zaterdag speelt United de laatste wedstrijd voor de interlandbreak van oktober, als het Brentford van doelman Mark Flekken op bezoek komt in Manchester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Eric ten Hag is een in Nederland overgewaardeerde trainer. In Engeland denkt men er wel anders over, ondanks zijn stoere taal met “het moet beter”. Hij bedoelt , “ik moet beter presteren en minder praten”.

MagnaFrisia
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zeg dan gewoon niets....

OneBloodOneAim
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Na 2 Februari gaat het weer beginnen te lopen mark my words TEN HAG IS EEN HAAN ONVERSLAANBAAR MET WAT HIJ WIL,MOEDIGER ALS EEN LEEUW

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen