Doelpuntviering Benjamin Tahirovic schiet in het verkeerde keelgat: 'Hoe haal je het in je hoofd?'

13 november 2023, 18:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

De wijze waarop Benjamin Tahirovic zijn doelpunt vierde in de wedstrijd tussen Almere City en Ajax, valt niet in goede aarde bij Wim Kieft. De middenvelder zocht het uitpubliek op, ging op een reclamebord staan en toonde trots het clublogo op zijn shirt.  

Tahirovic leek de matchwinner te worden, totdat hij in de blessuretijd een overtreding beging die leidde tot een penalty voor Almere. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. “Dan sta je 1-2 voor en komt een of andere idioot zo inglijden… Dat kan toch niet? Die jongen is net drie maanden bij Ajax en ging na zijn doelpunt ook zo naar zijn shirt gebaren”, zegt Kieft over Tahirovic in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

Artikel gaat verder onder video

“Hoe haal je het in je hoofd?”, vraagt de oud-spits zich af. “Je weet dat half Nederland meekijkt. Je weet wat half Nederland denkt als je dat doet. En je doet het toch! Dat doe je toch niet?” Michel van Egmond antwoordt: “Hij wil de supporters paaien. En als hij die sliding niet had gemaakt, was het nog gelukt ook.” Kieft is het daarmee eens. “Ja, hij verknalt het zelf.”

Voor Tahirovic was het zijn eerste officiële doelpunt in Amsterdamse dienst. Hij was aan het begin van de tweede helft als invaller binnen de lijnen gekomen als vervanger van Georges Mikautadze.

Ben je het eens met de kritiek van Wim Kieft op de doelpuntviering van Benjamin Tahirovic?

Laden...
2477 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Witte muis
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hoe die jongen het viert moet hij zelf weten vind ik voetbal is zeker emotie. Maar om hem nou af te zeiken vind ik te ver gaan en tuurlijk glijd hij verkeert in in de zestien. Maar als brobby die bal gelijk na de aanname doorspeelt naar rechts lopen ze met 3 man letterlijk alleen op de keeper af en is het 1-3 en klaar. Maar nee hij wilde gewoon een actie maken om zelf te gaan en daar begint de fout 🤔 ik had hem als trainer helemaal verrot gescholden op dat moment want hij had de tijd om de bal te spelen en niet anders 😡

54321
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bemoei je er toch niet mee! Als die jongen zo wil juichen, laat hem dan. Je kunt overal wel over lopen zeiken maar dat maakt het geheel alleen maar extra zuur.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen