Irritatie bij Driessen na antwoord Koeman: ‘Dat meen je toch niet, hè?’

20 november 2023, 16:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het ziet er naar uit dat het Nederlands elftal dinsdagavond niet van formatie gaat veranderen tegen Gibraltar. Dat betekent dat Oranje waarschijnlijk opnieuw met een systeem met vijf verdedigers gaat aantreden. Valentijn Driessen kan zijn oren nauwelijks geloven als hij dit te horen krijgt tijdens de persconferentie van maandagmiddag.

“Durf je tegen de nummer 198 van de wereld wél met vleugelaanvallers te spelen”, vraagt Driessen aan Ronald Koeman. “Ja. De backs”, reageert de bondscoach met een grote grijns op het gezicht. Het lijkt erop dat de chef voetbal van De Telegraaf niet echt kan lachen om de teksten van Koeman. “Dat meen je toch niet, hè?”

Artikel gaat verder onder video

De oefenmeester lijkt dus te gaan kiezen voor een formatie met wingbacks. Tegen Ierland waren Quilindschy Hartman (links) en Denzel Dumfries (rechts) de spelers die deze positie innamen. “Er komen toch ook wel vleugelaanvallers te staan?”, vraagt Driessen zich nogmaals hardop af. “Je probeert aanvallend zo goed mogelijk te spelen. Dan is het duidelijk dat je breedte houdt tegen tegenstanders”, antwoordt Koeman.

Het lijkt er dus op dat Koeman met zijn uitspraken een kleine hint geeft richting het duel met Gibraltar. Op diezelfde persconferentie verklapte de bondscoach nog een aantal andere zaken. Zo maakte hij bekend welke speler sowieso gaat spelen tegen de hekkensluiter van Groep B. Ook kondigde Koeman, op enigszins kolderieke wijze, aan dat Nederland een oefenwedstrijd tegen Duitsland gaat spelen.

Moet Oranje met wingbacks spelen tegen Gibraltar?

Laden...
310 stemmen

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Je moet spelen in de formatie waarmee je ook op het EK wil spelen. Wil Koemand het gehele EK met 5 verdedigers als basis starten, dan is het logisch dat hij dat nu ook doet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen