Ophef bij Barcelona na 'walgelijk' incident tussen Lewandowski en wonderkind Yamal

14 november 2023, 08:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © LLF - X

In Spanje is ophef ontstaan vanwege een opvallend moment tussen FC Barcelona-spelers Robert Lewandowski en Lamine Yamal. De Poolse routinier schoot de regerend landskampioen zondag met twee treffers hoogstpersoonlijk langs laagvlieger Alavés, maar leek het zestienjarige wonderkind opzichtig te negeren.

Lamal stak bij een 1-1 stand zijn hand uit naar de Poolse goalgetter, maar die beantwoordt het gebaar niet. "Absoluut walgelijk van Lewandowski", schrijft een twitteraar die de beelden deelt op X. "Benzema had ook zijn fouten, maar hij zou een zestienjarig kind nooit zó behandelen", trekt het account LLF een vergelijking met de Franse spits die afgelopen zomer vertrok bij Barcelona's aartsrivaal Real Madrid. Voormalig Barcelona-speler Gerard López betitelde de actie van Lewandowski als analist bij het Spaanse Movistar Plus op zijn beurt als 'onacceptabel'.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Lewandowski zelf berust het echter allemaal op een misverstand. "Eerlijk, er is weinig over te zeggen want het was een ongelukje", bezweert de 35-jarige spits, geciteerd door AS. De band tussen de ervaren doelpuntenmachine en het aanstormende toptalent zou juist prima zijn: "Ik help hem vaak en geef hem regelmatig adviezen, zelfs tijdens deze wedstrijd. Het is normaal dat er op het veld wat geroepen wordt, deze situatie is echt een ongelukje."

Lewandowski maakte tegen Alavés zijn zesde en zevende competitietreffer van het seizoen, nadat hij de hele maand oktober droog stond. Dat kwam overigens mede door een blessure aan de enkel die hem de confrontaties met Granada en Athletic Club kostte. In de verloren Clásico tegen Real Madrid maakte hij zijn rentree, de afgelopen twee weken stond hij tegen Real Sociedad (0-1 winst) én Alavés weer in de basis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Haha, wat een ophef om niets! Laten we niet vergeten dat we hier te maken hebben met een professionele voetballer, geen oppas voor een zestienjarige. Misschien had Lewandowski gewoon even zijn focus nodig om die twee doelpunten te maken. En wie weet, misschien heeft hij na de wedstrijd wel zijn excuses aangeboden aan het arme kind. Laten we niet te snel oordelen en gewoon genieten van het voetbal!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen