Ronald Koeman ergert zich groen en geel aan tv-camera: 'Wat je zegt, slaat nergens op'

18 november 2023, 23:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Ronald Koeman heeft zich tijdens de wedstrijd tegen Ierland geërgerd aan de camera die op hem gericht was. De bondscoach werd van dichtbij gefilmd en vastgelegd terwijl hij kritiek uitte op zijn spelers.

Te horen was hoe Koeman tegenover assistent-trainer Sipke Hulshoff zijn beklag deed over de positionering van twee spelers. Het leek te gaan om Wout Weghorst en Cody Gakpo, de twee spitsen van Oranje. “Kijk nou waar ze staan, met z’n tweeën. Kijk hoe ze staan! Wout, jij moet daarheen: naar rechts”, zo klonk het. Oranje leidde op dat moment nog wel met 1-0 door een doelpunt voor rust van Weghorst.

Artikel gaat verder onder video

Koeman wordt na afloop gevraagd naar de beelden. “Dit is natuurlijk wel irritant. Ik vind het sowieso irritant dat er de hele wedstrijd op een halve meter een camera op m’n gezicht staat.” Interviewer Jeroen Stekelenburg van de NOS zegt dat die aandacht nu eenmaal bij topvoetbal hoort. “Nee, dat is geen topvoetbal, dat slaat nergens op”, reageert Koeman.

Stekelenburg ‘kan zich niet voorstellen’ dat zulke camera’s alleen in Nederland worden gebruikt, wat Koeman wel lijkt te insinueren. “Ik heb er in het buitenland geen last van. Nu zitten ze hier op een halve meter. Dus misschien is het beter dat ik aan de andere kant ga zitten. Het slaat nergens op dat er een camera negentig minuten tegen je wang aan zit. Ik vind dat het niet kan.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Kinderachtige vent Koeman. De waarheid mag gerust onder het publiek kenbaar zijn. Het is toch super slecht wat Nederland presteerde mede door toedoen van jou met je vreemde opstelling en als jij je daar geïrriteerd over raakt dan ben je wel een hele kleine jongen. En dan maar zeggen over een keeper die een bal krijgt en nog bijna door zijn handen laat gaan met geluk dat het buitenspel was anders had je hem kunnen tellen, Ik spreek wel mijn bewondering uit voor een speler die jij bijna nooit meer oproept de Vrij die wel de ster van het veld was mede met Opa Blind. Schandalig dat die laatste het team op sleeptouw moet nemen en schandalig dat jij de Vrij maanden links hebt laten liggen. Ga je cirsus overdoen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen