Steven Berghuis benadeelt Ajax met spijkerharde charge: directe rode kaart

30 november 2023, 22:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Steven Berghuis heeft een rode kaart geïncasseerd in de Europa League-wedstrijd tussen Olympique Marseille en Ajax. De middenvelder van Ajax beging een forse overtreding op Joaquín Correa.

Volg de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Ajax in ons liveverslag!

Berghuis werd in eerste instantie bestraft met een gele kaart door scheidsrechter Simone Sozza, maar die werd door zijn videoscheidsrechter geadviseerd om de beelden nog eens te bekijken. Vervolgens trok Sozza de rode kaart.

Op het moment van de rode kaart stond het 3-2 voor Olympique Marseille. Berghuis benadeelde zijn ploeg en is geschorst voor de slotwedstrijd tegen AEK Athene. Het was voor Berghuis de vijfde rode kaart in zijn carrière en zijn eerste in dienst van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hij speelt in eerste instantie ongelukkig de bal waardoor zijn voet omhoog gaat en doorglijdt. Denk geen terechte rode kaart.

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Meen je dat nou.... gewoon diep rood en dat was niet nodig Ajax voetbalden gewoon mee. Nu benadeeld die zijn club

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Olaf😎

De stoker
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Typisch Berghuis. Dit heb ik eerder gezien toen hij bij Feyenoord speelde. Domheid 1e klas

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Domme actie, heel onhandig om een sliding op deze manier in te zetten. Dat de intentie wellicht op de bal was, zal in de zwaarte van de schorsing worden meegenomen. Neemt niet weg dat hij tussen zijn benen, het been van de tegenstander pakt. Kun je echt een hoop mee aanrichten. Daarom gewoon rood. Met wat geluk voor hem slechts 1 wedstrijd.

Kramer
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Tja wat kan je zeggen.. domme actie. Rood? Misschien aan de zware kant, zelfs in slowmotion is te zien dat hij ongelukkig over de bal doorschiet. Maar je kan hem geven. Maar tegen deze scheidsrechter is niet te voetballen en dan krijg je dit soort frustraties als het even niet loopt ook.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Overigens vond ik dat de scheidsrechter zwaar aan de kant van Marseille stond ondanks dat we matig speelde!!

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb ergere overtredingen gezien waarvoor de gele kaart gegeven werd ipv rood. Wel erg zwaar. Dit noemen ze nou MATEN NAAIEN.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Na vanavond moge duidelijk zijn, dat afgezien van de rode kaart Berghuis bij Ajax al passé is. Sinds zijn komst bij Ajax heeft Ajax niet veel meer bereikt dan een 3e plaats in de ED. Ik begin ook te twijfelen aan de daadkracht van Schip. Schip is één van de coaches die tot in lengte van dagen blijft leunen op reputaties. Ik acht Schip niet in staat om met Berghuis af te rekenen.

Foeks
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wat een vreselijke berghuis. Weer een keer benadeeld hij Ajax. Gaaei is ook een aanfluiting aanvallend kan misschien net soms maar verdedigend heel slecht. Dan nog vrachtschip tahirofids denk dat ik de namen verkeerd schrijf maar ietldereen weet wie ik bedoel. Slak.

wilbert van langeraad
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

kan je rood geven ja dat kan ,aar er zijn toch wel veel zwaardere overtredingen in het algemeen waar je niet eens geel voor krijgt. Domme actie is het zeker. daarbij de twee pingels wat de Franse krijgen daar is een toch wel 1 een cadeautje van al met al een niet een heel geweldige scheids

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Frustatie speelde helaas weer eens een rol. In eerste instantie dacht ik aan geel, maar herhalingen gaven mijns inziens terecht rood aan. Ik vond overigens scheids niet niet best en warrig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen