Alex Bos (29) doet bij Excelsior - Go Ahead iets wat andere scheidsrechters niet durven

16 december 2023, 20:17   Bijgewerkt: 16 december 2023, 20:22
Foto: © ESPN

Een opvallend moment zaterdagavond in de competitiewedstrijd tussen Excelsior en Go Ahead Eagles. Aan het begin van de tweede helft werd er vanuit de tribunes een plastic bekertje het veld op gegooid, vermoedelijk na de openingstreffer van Jamal Amofa namens Go Ahead Eagles in de 54ste minuut, maar scheidsrechter Alex Bos besloot het duel ‘gewoon’ door te laten gaan.

Sinds vorig seizoen grijpen arbiters van de KNVB strenger in op het moment dat er vanuit de tribunes door supporters iets op het veld wordt gegooid. Vast protocol is dan dat de wedstrijd tijdelijk wordt stilgelegd en na een korte onderbreking weer wordt vervolgd.

Artikel gaat verder onder video

Eerder op de zaterdag gebeurde dat bijvoorbeeld nog tijdens FC Utrecht – RKC Waalwijk. Toen legde scheidsrechter Serdar Gözübüyük de wedstrijd een klein kwartier stil, omdat er vanuit de tribunes een voorwerp op het veld was gegooid.

Bos, 29 jaar, besloot het protocol van de KNVB tijdens Excelsior – Go Ahead Eagles echter te negeren. “We voetballen nog. Natuurlijk is dat prettig. Hij heeft het niet gezien”, veronderstelt commentator Vincent Schildkamp van ESPN tijdens zijn liveverslag. 

Het is overigens aannemelijk dat Bos wel wist van de aanwezigheid van bekertje op het veld. De arbiter staat immers voortdurend in verbinding met de videoscheidrechter (VAR) Joey Kooij, die het bekertje ongetwijfeld zal hebben opgemerkt op zijn monitor. 

© ESPN
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

De kop is overdreven

Ron@home
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Klopt! Alsof hij een heldendaad heeft verricht. Een beetje gezond verstand is prima. Net doen of je het bekertje niet hebt gezien en als er meerdere volgen dan gewoon ingrijpen...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen