PSV kan Van Basten nog niet overtuigen: 'Nog geen geweldige ploeg'

5 december 2023, 11:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo

PSV heeft Marco van Basten ondanks de perfecte resultaten van de afgelopen week nog niet weten te overtuigen. De ploeg van Peter Bosz nam in de Eredivisie de lastige horden FC Twente (0-3) en Feyenoord (1-2) en plaatste zich tegen Sevilla (2-3) tussendoor ook nog voor de achtste finales van de Champions League, maar San Marco heeft nog altijd zijn twijfels.

In het Ziggo-programma Rondo zegt Van Basten dat PSV hem 'ook wel een klein beetje verrast heeft' door geen punten te morsen in de drie voorbije wedstrijden. "Ik vind ze op zich wel goed en gedegen, maar niet zo goed dat ik denk: daar kom je met negen punten uit drie wedstrijden weg."

Artikel gaat verder onder video

Presentator Wytse van der Goot vraagt of Van Basten 'nog steeds niet overtuigd' is van de kwaliteiten van het elftal van Peter Bosz, waarop de voormalig spits bevestigend antwoordt. "Nog niet helemaal nee." Hij wijst erop dat het de Eindhovenaren ook niet aan geluk ontbrak in zowel Enschede als Sevilla, waar de tegenstander met tien man kwam te staan door rode kaarten van respectievelijk Mees Hilgers en Lucas Ocampos.

"Het zat ze ook wel een klein beetje mee", vat Van Basten samen. Ruud Gullit lijkt het er niet mee eens te zijn en vraagt aan zijn oud-ploeggenoot: "Dus het was meer geluk dan wijsheid?", maar zover wil Van Basten ook weer niet gaan. "Toch vind ik het nog niet een geweldige ploeg, maar ze hebben het goed gedaan, zonder meer." Bovendien signaleert hij dat PSV een eventuele mindere serie inmiddels prima op zou kunnen vangen: "Ze hebben natuurlijk nu wel heel veel marge, ze staan tien punten voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ja het is voor verstokte ajaksieden als Van Basten nou eenmaal niet te verteren PSV deze serie neerzet. Sneijder is wat dat betreft veel objectiever. Afgelopen jaren vond Van Basten dat PSV altijd zo verdedigend speelt en nu hij dat argument niet meer kan gebruiken, gaat hij dit soort slappe teksten de wereld in slingeren.

De stoker
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Van Basten begint een echte azijnzeiker te worden. Niks is goed bij hem.

De Haan
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als datzelfde team een Ajax-shirt aan had gehad, dan gingen ze de Champions League winnen volgens deze man.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen