Napoli loopt rood aan en staat met lege handen na nieuwe aflevering Grote Mourinho Show

23 december 2023, 23:23
Foto: © Imago

AS Roma heeft regerend Italiaans kampioen Napoli zaterdagavond met een 2-0 nederlaag terug naar huis gestuurd. De bezoekers eindigden het duel met negen man na rode kaarten voor Matteo Politano en spits Victor Oshimen, terwijl José Mourinho in de eerste helft weer eens met een opmerkelijk moment van zich deed spreken.

Tegen het einde van de eerste helft, bij een 0-0 stand, begon Mourinho langs de zijlijn ineens tegen Napoli-speler Khvicha Kvaratskhelia te schreeuwen. De Geörgier meldde zich bij de zelfbenoemde Special One, wat leidde tot een verhitte face to face tussen de Portugees en de nummer 77 van de bezoekers.

Artikel gaat verder onder video

Na rust kwam Napoli, dat vooralsnog weinig aanspraak kan maken op titelprolongatie, eerst met tien man te staan toen Politano na een duel met Nicola Zalewski zijn tweede gele kaart ontving en mocht gaan douchen. Vlak voor tijd kreeg ook Oshimen, die eerder deze week zijn contract bij Napoli verlengde, voor de tweede keer geel. Op dat moment was het al 1-0 voor Roma door een treffer van de even eerder ingevallen Lorenzo Pellegrini.

Met negen man zat er voor Napoli helemaal niets meer in het vat. Sterker nog: Roma verdubbelde diep in blessuretijd via Romelu Lukaku de voorsprong. Het betekende alweer de achtste competitietreffer voor de Belg die dit seizoen gehuurd wordt van Chelsea. Door de zege wipt Roma over Napoli heen naar de zesde plek op de ranglijst. De achterstand op koploper Inter, dat eerder op de avond met 2-0 won van Lecce, bedraagt inmiddels echter zestien punten. Napoli is nu zevende, met een punt minder dan de Romeinen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ja... Ik denk dat Mourinho meer houdt van spelers zoals Kvaratskhelia, toch?

deVoorstopper
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Bizar wat het vertrek van Spaletti en Kim kan doen met een ploeg, hopelijk weet Napoli snel weer op te krabbelen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen