Ajax komt met dramatisch nieuws over verdediger Gastón Ávila

24 januari 2024, 14:37   Bijgewerkt: 24 januari 2024, 14:44
Foto: © Imago

Ajax heeft bevestigd dat Gastón Ávila dit seizoen niet meer in actie komt. De 22-jarige Argentijn, die afgelopen zomer overkwam van Royal Antwerp FC, blijkt een dusdanig ernstige knieblessure te hebben dat hij negen tot twaalf maanden zal moeten toekijken.

Op het digitale thuis meldt de club Ávila de kwetsuur vorige week op het trainingsveld heeft opgelopen. "Na onderzoek blijkt het een zware blessure waardoor de 22-jarige verdediger de komende negen tot twaalf maanden niet inzetbaar zal zijn. De Argentijn wordt op korte termijn geopereerd en zal in Spanje, na de operatie, verder werken aan zijn herstel", laat de club weten.

Artikel gaat verder onder video

Ook Ávila zelf komt kort aan het woord over zijn zware kwetsuur: "Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorste kruisband van mijn linkerknie is afgescheurd", specificeert hij de aard van de blessure. "Ik ben nu in Spanje voor de operatie. Ik kan daar dicht bij familie zijn en bovendien zitten daar ook specialisten die mij verder helpen in het revalidatieproces."

Afgelopen zomer was Ávila één van de twaalf aankopen van de inmiddels bij Ajax vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De Amsterdammers maakten zo'n 12,5 miljoen euro over aan Antwerp om de Argentijn, die zowel centraal in de defensie als op de linksbackpositie uit de voeten kan, over te nemen van de Belgische kampioen. Tot op heden kwam hij in alle competities tot negen wedstrijden voor Ajax, maar sinds de komst van John van 't Schip had Ávila nauwelijks uitzicht meer op een basisplaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Nou ook geen gemist Gaston Avila maar er lopen nog een paar Die ik liever zie vertrekken

Allback
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Triest voor die jongen, want dit is niet bevordelijk voor een transfer. De kans dat hij ooit nog voor het eerste van Ajax zal spelen is nihiel.

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wat is deze jongen slecht zeg, pfffffffff Blind wegdoen omdat hij te traag is voor linksback en dan deze jongen daar neerzetten.......................

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Buiten het voetbalgedeelte is dit dubbel pech: voor hem als mens en voor Ajax als werkgever. Ondanks dat Ajax tegenslag op tegenslag krijgt wordt Ajax 'sterker'. Is voor Avila te hopen dat zijn herstel spoedig verloopt, hij is ook maar een jongeman met een mamma en een papa.

Neutraal
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Schijt blessure. Sterkte. De reacties zijn dermate respectloos. PROBEER eens na te denken voor je iets schrijft. Blijkbaar heeft geen van jullie (met die respectloze opmerkingen) een dergelijke blessure van dichtbij meegemaakt. Ik wel, plus een kapotte meniscus.

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Helemaal fris gedacht en volledig met je eens, die jongeman kan er ook niks aan doen wat hem overkwam.

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat is erg vervelend voor hem en Ajax. Sterkte met het herstel

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Er zijn meer Feyenoordfans die OK zijn en niet schelden, vernederen enz. Ajaksied2010, Goku is er één van.

CG
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Echt vreselijk dit voor hem. Ook voor Ajax ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen