Boze NAC-supporters richten zich na transfernieuws tot bestuur: 'Word wakker!'

3 januari 2024, 20:29   Bijgewerkt: 3 januari 2024, 21:16
Foto: © Imago

De supporters van NAC Breda zijn allerminst blij met het nieuws dat Alex Schalk hard op weg lijkt naar ADO Den Haag. De fans hadden de Bomber van Breda graag weer in het geelzwart willen zien, en maken dat op ondubbelzinnige wijze duidelijk aan het clubbestuur.

Terwijl de beleidsbepalers van de Brabantse club druk zijn met het laatste bod van Besiktas op hoofdtrainer Jean-Paul van Gastel, maakt een deel van de supporters zich vooral druk om de toekomst van Schalk. "NAC WORDT WAKKER, SCHALK IS EEN NACCER' staat op een groot spandoek dat door de fans bij de hoofdingang van het stadion is gehangen, zo bericht Voetbal International-journalist Joost Blaauwhof op X.

Artikel gaat verder onder video

Mounir Boualin, journalist van FCUpdate, kon dinsdagavond als eerste melden dat Schalk hard op weg lijkt naar ADO. De Haagse club hoopt de speler op korte termijn over te kunnen nemen van het Japanse Urawa Red Diamonds, waar zijn verbintenis op 1 februari afloopt. Ook NAC zou overigens interesse hebben, net als diverse clubs uit Japan.

Schalk doorliep de jeugdopleiding van NAC en maakte in 2011 zijn profdebuut namens de club. Na 63 wedstrijden (twaalf goals) in de hoofdmacht vertrok hij in 2014 op huurbasis naar Jong PSV, om vervolgens transfervrij over te stappen naar Go Ahead Eagles. Daarna begon hij aan een rondreis langs achtereenvolgens Ross County (Schotland), Servette FC (Zwitserland) en meest recentelijk Urawa. Met de Japanse topclub nam Schalk in december nog deel aan het WK voor clubteams, waar beslag werd gelegd op de vierde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen