Rüdiger behoedt Real voor puntverlies na enorme misser Brahim Díaz

3 januari 2024, 21:02   Bijgewerkt: 3 januari 2024, 21:59
Foto: © Imago

De Spaanse koploper Real Madrid is met een moeizame zege op Mallorca begonnen aan de tweede seizoenshelft. De Koninklijke had het lang moeilijk met de bezoekers, die uiteindelijk het hoofd moesten buigen voor een rake kopbal van verdediger Antonio Rüdiger. Vooral voor Brahim Díaz zal de opluchting groot zijn geweest.

Real beet zich de hele eerste helft stuk op de stug verdedigende eilandbewoners. Een kwartier na rust kreeg Díaz een uitgelezen kans om de score te openen. Nadat Mallroca-keeper Predrag Rajkovic een schot van Rodrygo maar half kon verwerken, kreeg de 24-jarige middenvelder de bal op een presenteerblaadje aangeboden, maar tot zijn ontzetting spatte zijn kopbal uiteen op de paal.

Artikel gaat verder onder video

Rüdiger redde Real tien minuten na de misser van Díaz alsnog. De boomlange Duitser kopte een hoekschop van good old Luka Modric overtuigend tegen de touwen: 1-0. De voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar, waardoor Real het kalenderjaar begint met een kleine maar verdiende zege.

Door de overwinning is Real in ieder geval voor even drie punten los van Girona. De verrassende nummer twee speelt later op de avond de topper tegen nummer drie Atlético Madrid, dat zeven punten minder heeft dan de nummers een en twee. Nummer vier Barcelona, dat in punten gelijk met Atlético de winterstop in ging, speelt donderdagavond het uitduel met Las Palmas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen