UEFA schorst Ajacied twee wedstrijden en beboet Ajax voor wangedrag van eigen spelers

31 januari 2024, 08:51
Foto: © Imago

De UEFA heeft Ajax verschillende boetes opgelegd en assistent-trainer Michael Valkanis voor twee wedstrijden geschorst, zo weet Voetbal International te melden. De Amsterdammers worden beboet voor het wangedrag van hun eigen spelers rondom het duel tegen Olympique Marseille en vanwege laserpennen op de tribune.

In totaliteit zal de huidige nummer vijf van de Eredivisie een bedrag van 27.000 euro moeten overmaken naar de UEFA. Dit bedrag is ontstaan uit twee boetes die door de UEFA zijn opgelegd aan de Amsterdamse club. Ajax krijgt een boete van achttienduizend euro wegens het gebruik van laserpennen op de tribune en een provocerende boodschap van de aanhang, terwijl de Amsterdammers een boete van negenduizend euro ontvangen wegens het wangedrag van de Ajax-selectie.

Artikel gaat verder onder video

Daar blijft het wat betreft boetes bij, maar Ajax-assistent Valkanis heeft van de UEFA ook een straf gekregen. De rechterhand van John van 't Schip werd in het duel tegen Olympique Marseille weggestuurd wegens aanmerkingen op de arbitrage en zal het volledige tweeluik met FK Bodø/Glimt moeten missen. De Griek is voor twee wedstrijden geschorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen