Van der Gijp weet waarom Dick Advocaat Casper van Eijck écht meeneemt naar Curaçao

17 januari 2024, 13:56
Foto: © Talpa / Imago

René van der Gijp weet wel waarom zijn goede vriend Casper van Eijck in het kielzog van Dick Advocaat aan de slag gaat bij de nationale ploeg van Curaçao. De voormalig clubarts van Feyenoord ging recent met pensioen na een jarenlange medische loopbaan waarin hij zicht ontwikkelde tot vooraanstaand expert op het gebied van alvleesklierkanker.

In Vandaag Inside stelt Van der Gijp grappend: "Die Curaçaose bond is natuurlijk wijsgemaakt dat Van Eijck meegaat voor die spelers, maar dat is natuurlijk niet waar. Hij gaat mee voor die drie heren, er kan elk moment eentje omvallen", verwijzend naar een foto van Advocaat die wordt geflankeerd door Kees Jansma en Cor Pot.

Artikel gaat verder onder video

De 76-jarige Advocaat wordt in zijn nieuwe avontuur als vanouds bijgestaan door assistent-trainer Pot (72) en perschef Jansma (76), die eenzelfde rol eerder vervulde bij het Nederlands elftal. De vier zeventigers moeten Curaçao naar de eerste WK-kwalificatie in de historie zien te leiden, want op het eindtoernooi van 2026 wil de Curaçaose voetbalbond zich voor het eerst meten met de grootste landen ter wereld. Johan Derksen denkt dat het viertal daarom niet moet denken dat het avontuur op de Antillen een soort van vakantie gaat worden.

"De heren vergeten één ding: als je ziet wie daar al gezeten hebben en ontslagen zijn...", zegt De Snor. "Dean Gorré, Patrick Kluivert, Guus Hiddink, Remko Bicentini, die Ard Langeler", somt de 74-jarige journalist op. "Die werden er allemaal uitgegooid omdat ze geen resultaten haalden. Dus als die heren daar nu schaterlachend heen gaan en denken: 'Dat wordt feest tussen die wijven', dan komen ze dadelijk met de staart tussen de benen terug als ze zich niet plaatsen voor het WK", voorspelt Derksen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen