Vitesse zet om twee redenen streep door komst clubloze oud-PSV'er: 'No-go!'

1 februari 2024, 10:05
Foto: © Imago

Vitesse doet op deadline day verwoede pogingen om - met een zeer beperkt budget - nog een aanvaller te halen. De komst van de clubloze Jürgen Locadia is echter van de baan, zo meldt De Gelderlander. De Arnhemmers zouden daarnaast bot hebben gevangen bij AZ, de club waarmee eerder deze winter juist wél zaken werden gedaan.

Locadia werd de voorbije periode gelinkt aan een terugkeer in de Eredivisie, maar dat zal bij Vitesse niet gebeuren. De oud-PSV'er is inmiddels 29 en zit zonder club sinds hij vorig jaar vertrok bij zijn laatste werkgever, het Chinese Cangzhou Lions. Om meerdere redenen is hij voor Vitesse geen optie, ten eerste omdat hij simpelweg teveel zou moeten kosten: "De spits is financieel onhaalbaar", leest het.

Artikel gaat verder onder video

Daarnaast is Locadia ook helemaal niet wedstrijdfit, wat ook een absolute voorwaarde voor Vitesse zou zijn geweest: "Hij heeft al vijf maanden niet gevoetbald. Vitesse ontbeert de tijd om een speler op te trainen. In Arnhem woedt een gevecht om te overleven. Elke nieuweling moet direct inzetbaar zijn", schrijft de lokale krant.

Vitesse huurde eerder deze winter Mexx Meerdink van AZ, maar ving bij de Alkmaarders bot toen toenadering werd gezocht voor Ernest Poku. Jason van Duiven (PSV) zou zelf niet naar Arnhem hebben gewild en speelt inmiddels op huurbasis voor Almere City. Ook Romeo Vermant (Club Brugge) kwam niet naar het GelreDome. Dat geldt mogelijk wél voor Paxten Aaronson, die 'hoog op de lijst' zou staan maar 'waarvan nog absoluut geen zekerheid is dat hij ook komt'. "De Amerikaan zit bij Eintracht Frankfurt en heeft een interessant profiel. Hij is wel vooral een aanvallende middenvelder, geen pure aanvaller."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen