Quincy Promes ziet miljoenenvilla steeds verder uit zicht verdwijnen

6 februari 2024, 17:55
Foto: © Imago/Trendzet

Quincy Promes moet een schadevergoeding betalen aan zijn neef, zo heeft het gerechtshof Amsterdam besloten. De hoogte van de schadevergoeding wordt in een vervolgprocedure bepaald.

Promes werd in juni vorig jaar veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor het neersteken van zijn neef. De aanvaller van Spartak Moskou ging in beroep tegen de straf. Het beroep loopt nog, maar ondertussen probeert zijn neef al een schadevergoeding te krijgen van Promes. De procedure voor de schadevergoeding staat los van de strafzaak: ook als je niet strafbaar bent, kan je wel aansprakelijk zijn voor het leed dat je een ander hebt aangedaan, legt het Algemeen Dagblad uit.

De neef en zijn advocaat Yehudi Moszkowicz zeggen voor vele tonnen te willen claimen. De advocaten van Promes denken dat het bedrag een stuk lager zal zijn. Het is überhaupt de vraag of Promes de schadevergoeding zal betalen, want hij blijft in Rusland uit handen van de Nederlandse justitie.  Daarom werd in 2021 beslag gelegd op een deel van zijn villa in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. In totaal deed de rechtbank een beslaglegging van 630.000 euro. Die stap werd genomen 'zekerheidsstelling voor een op handen zijnde schadeclaim', zei Moszkowicz destijds.

Villa van Promes kan verkocht worden

Artikel gaat verder onder video

Promes kocht de villa in 2020 voor 2,1 miljoen euro. Zijn neef liet dus beslag leggen op 630.000 euro. “Dat betekent: Promes kan er gaan wonen als hij wil, maar hij kan het nu niet verkopen. En mocht Promes zeggen: ik betaal nooit, wát die rechter ook roept, dan wordt zijn huis verkocht en daarmee de schadevergoeding betaald”, legt Het Parool uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen