Quincy Promes veroordeeld tot gevangenisstraf van achttien maanden

19 juni 2023, 09:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Quincy Promes is maandagochtend veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden. De rechtbank in Amsterdam vindt dat er genoeg bewijs is dat de 31-jarige aanvaller van Spartak Moskou zijn neef in de zomer van 2020 met een mes heeft neergestoken. Promes, die niet aanwezig was bij de uitspraak, gaat in beroep tegen het vonnis.

Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van twee jaar geëist tegen Promes. De voormalig Oranje-international werd aanvankelijk vervolgd voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Tijdens het strafproces werd de aanklacht verzwaard tot poging tot moord, maar daar ziet de rechtbank niet genoeg bewijs voor. Promes zou weliswaar hebben geroepen dat hij zijn neef wilde doden, maar uit zijn handelingen bleek onvoldoende dat hij dat echt wilde.

Artikel gaat verder onder video

Het wordt Promes aangerekend dat hij op geen enkele manier spijt heeft betuigd, zich tijdens de zittingen niet kwam verantwoorden en hij blijk gaf trots te zijn op het 'herstellen van de familie-eer'. Als Promes dat allemaal niet had gedaan, dan was de straf volgens de rechtbank een half jaar lager uitgevallen.

Het is nog maar de vraag of Promes, die zijn neef ook een schadevergoeding van 7.000 euro moet betalen, de straf ooit gaat uitzitten. De aanvaller zit op dit moment in zelfgekozen ballingschap in Rusland. De kans bestaat dat hij daar de rest van zijn leven blijft. Keert hij toch ooit terug in Nederland, dan moet hij direct de gevangenis in.

Justitie is nog niet klaar met Promes. De aanvaller wordt ook vervolgd voor zijn vermeende betrokkenheid bij drugssmokkel. Het Openbaar Ministerie verdenkt Promes ervan een rol te hebben gespeeld bij de invoer van ruim 1.300 kilo cocaïne. Het is volgens Het Parool 'allerminst ondenkbaar' dat er een straf van 10 jaar of meer geëist gaat worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

John Prins
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als we Taghi hier heen kunnen halen, moet deze LOSER een eitje zijn. Wat een vreselijk naar mannetje.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Taghi zat in Dubai ofzo die hebben geholpen met de uitlevering. Rusland gaat Nederland echt niet helpen dus die zie je nooit meer terug.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo helpt hij Rusland ook verder naar de kl...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen