Sneijder ziet jeugdopleiding waar Ajax nog wat van kan leren: 'Daar hebben ze het beter voor elkaar'

13 mei 2024, 23:45
Foto: © Talpa

Wesley Sneijder vindt dat er veel mis is bij de jeugdopleiding van Ajax. Hij ziet een stukje verderop een club die het wel goed doet: AZ. Bij de Alkmaarders maken relatief veel talenten de stap naar het eerste elftal.

Een deel van de problemen van de jeugdopleiding van Ajax zijn financieel, stelt Sneijder bij Veronica Offside. "Wat ik zorgelijk vind in de jeugdopleiding, is dat er spelers rondlopen die meer verdienen dan spelers in de Eredivisie bij een middenmoter. En dan ook nog eens op de bank zitten, bij wijze van. Deze discussie hebben wel al vaker gehad, maar je moet ze zelf opleiden."

Artikel gaat verder onder video

De afgelopen jaren zijn er veel spelers voor relatief grote bedragen uit het buitenland gehaald, bijvoorbeeld door Sven Mislintat afgelopen zomer. "Zelf weer een goede opleider worden doe je niet door steeds spelers uit het buitenland te halen, die ook weer moeten spelen omdat ze een contract hebben. Een stukje verderop hebben ze het toch wat beter voor elkaar. Bij AZ." In Alkmaar spelen er momenteel veel jongelingen een rol in het eerste elftal.

Wim Kieft denkt dat de mindere jeugdopleiding ook een beetje de eigen schuld van Ajax is. “Ajax heeft natuurlijk een geweldig elftal gehad met De Jong, De Ligt enzovoort. En Overmars is begonnen met kopen. Dan haken veel jonge jongens af: zij zijn toen ergens anders heen gegaan om wel een kans te krijgen. Dit hebben ze dus zelf ingezet, om weer met de Europese top mee te doen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ajax was de beste opleiding van Europa dat is nu helemaal verkloot ook jeugd trainers die op een vervelende manier weg gaan

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou zeggen Wesly, zet je schouders eronder en probeer je oude club weer naar de top te leiden.👍

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen