Newcastle en West Ham schotelen liefhebbers enorm spektakelstuk voor: bizarre comeback met zeven goals

30 maart 2024, 15:44   Bijgewerkt: 30 maart 2024, 16:45
Foto: © Imago

Newcastle United en West Ham United hebben de fans op Saint James' Park zaterdag een enorm spektakelstuk voorgeschoteld, waarin de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok: 4-3. Kort na rust keek Newcastle nog tegen een 1-3 achterstand aan, maar invaller Harvey Barnes groeide uiteindelijk uit tot de man van de wedstrijd.

Voormalig Willem II-spits Alexander Isak zette de thuisploeg al vroeg vanaf de stip op 0-1, maar daarna kwam West Ham beter in het duel. Met de in grootse vorm verkerende oud-Ajacied Mohammed Kudus in de basis, maar zonder de afwezige Edson Álvarez, tekende Michail Antonio na twintig minuten voor de gelijkmaker. Kudus was zelf in de tiende (!) minuut van de blessuretijd van het eerste bedrijf de man die de 1-2 voorsprong voor The Hammers achter zijn naam kreeg.

Artikel gaat verder onder video

Kort na de thee leek Jarrod Bowen, op aangeven van Kudus, voor de beslissing te zorgen door de 1-3 aan te laten tekenen. Newcastle richtte zich echter op uit geslagen positie. Een kwartier voor tijd bracht Isak met zijn tweede benutte strafschop van de middag de achterstand terug naar 2-3, waarna invaller Barnes met twee doelpunten de remontada voltooide: 4-3. In de daaropvolgende blessuretijd kreeg Newcastle-speler Antony Gordon nog zijn tweede gele kaart, maar ook in ondertal hield de voorsprong stand.

Daarmee is het hele verhaal van de wedstrijd overigens nog niet verteld. Tegenover de vreugde over de drie punten, waarmee Newcastle zicht houdt op Europees voetbal, staat namelijk een karrenvracht aan nieuwe blessurezorgen voor trainer Eddie Howe. Nadat anderhalve week geleden al duidelijk werd dat het seizoen erop zit voor Sven Botman, vielen tegen West Ham nog eens drie verdedigers uit. Zowel aanvoerder Jamaal Lascelles als zijn vervanger Emil Krafth én rechtsback Tino Livramento moesten de strijd met verschillende kwetsuren staken. De man die Livramento afloste, Miguel Almíron, moest er bovendien ook al na tien minuten geblesseerd vanaf, maar zag vanaf de zijlijn hoe zijn vervanger Barnes uitgroeide tot de gevierde man.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 René van der Gijp reageert met twee woorden op lange, boze mail van John de Mol

René van der Gijp heeft onlangs een boze mail ontvangen van Talpa-baas John de Mol. De analist van Vandaag Inside gaf daar geen inhoudelijke reactie op, maar reageerde naar eigen zeggen slechts met twee woorden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen