Pikante transfer voor Ian Maatsen? 'Club houdt hem nauwlettend in de gaten'

26 maart 2024, 11:40
Foto: © Imago

Ian Maatsen heeft zich in de kijker gespeeld van Bayern München, zo meldt de doorgaans uitstekend ingevoerde Duitse journalist Florian Plettenberg (Sky Deutschland) op X. De 22-jarige linksback wordt momenteel door Chelsea verhuurd aan Bayern's binnenlandse concurrent Borussia Dortmund, maar zou bij Der Rekordmeister in beeld komen als Alphonso Davies komende zomer vertrekt uit München.

Bayern doet er alles aan om Davies op korte termijn een nieuw contract te laten ondertekenen, aangezien de 25-jarige Canadees momenteel nog tot medio 2025 vastligt. Slaagt die opzet niet, dan staat de club voor de keuze: óf Davies wordt komende zomer verkocht, óf hij loopt een jaar later gratis de deur uit. Real Madrid is naar verluidt het meest concreet in de markt om de Duitse recordkampioen tot dat eerste scenario te verleiden.

Artikel gaat verder onder video

Mocht Davies inderdaad vertrekken, dan staat Maatsen op de lijst met potentiële vervangers, zo schrijft Plettenberg. "Bayern houdt zijn situatie nauwlettend in de gaten, maar in dit stadium is er nog niets concreet of hot", weet de journalist. De Duitsers weten in ieder geval voor welk bedrag ze de Nederlandse jeugdinternational kunnen inlijven: "Zijn vertrekclausule bij Chelsea bedraagt komende zomer rond de 35 miljoen euro", leest het.

Overigens is Maatsen niet dé favoriet om de positie van Davies op te vullen als het daadwerkelijk tot een transfer komt: Theo Hernández heeft momenteel de beste papieren, schrijft Plettenberg. De 26-jarige Fransman ligt echter nog tot medio 2026 vast bij zijn huidige club, AC Milan, waardoor zijn prijskaartje weleens hoger zou kunnen komen te liggen dan dat van Maatsen. Overigens speelde Hernández' broer Lucas tussen 2019 en afgelopen zomer ook voor Bayern, voordat hij voor 45 miljoen euro aan Paris Saint-Germain werd verkocht. Mocht Hernández onhaalbaar blijken, dan zouden volgens Plettenberg Maatsen én Girona-back Miguel Gutiérrez als alternatieven gezien worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Vito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook goede speler voor Feyenoord. Daar komt ie uit de jeugd vandaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen