'Slot gaat gênant om met Ueda. Als ik Ueda was, zou ik zeggen: krijg de tering'

5 maart 2024, 09:35
Foto: © Imago

Ayase Ueda bleef zondag negentig minuten op de bank bij Feyenoord tegen PSV, maar liep zich gedurende de wedstrijd wel warm. René van der Gijp vond het ‘vrij gênant’ om te zien dat de spits meermaals werd aangespoord om zich klaar te maken voor een invalbeurt die er niet kwam. Zeker toen Ueda vlak voor tijd voor de vijfde keer opstond, had de maat volgens Van der Gijp vol moeten zijn.

Van der Gijp was aanwezig in het Philips Stadion, vertelt hij in de podcast KieftJansenEgmondGijp. “Ik zat bij de cornervlag en zag dat Ueda zich in de eerste helft twee keer tien minuten heeft opgewarmd. Daarna nog eens in de 55ste minuut en in de 75ste minuut. Drie minuten voor tijd zag ik hem weer warmlopen. Dat was het moment dat ik als Ueda tegen Arne Slot gezegd had: ‘Krijg de tering maar.’ Wat is dat, Wim?”, vraagt Van der Gijp aan tafelgenoot Wim Kieft.

Artikel gaat verder onder video

“Slot lijkt me wel een redelijk sociale man”, antwoordt Kieft. “Hij zal waarschijnlijk tegen zijn spelersgroep zeggen: ‘We doen het met zijn allen. We zijn een team', dat gelul. Maar dit doe je niet.” Uiteindelijk liet Slot zijn spits, rond de 87ste minuut, zelfs nog een vijfde keer warmlopen. “Bij die vijfde keer had ik echt tegen Slot gezegd: ‘Zoek het lekker uit, joh’”, aldus Van der Gijp.

“Dan denk ik: die komt thuis en heeft echt een kutdag gehad. Ik vond het vrij gênant”, vervolgt de oud-aanvaller. “Prima dat je hem in de eerste helft twee keer in groepjes laat warmlopen en ook twee keer na rust, maar je laat hem dan niet drie minuten voor het einde nog eens warmlopen. Dat slaat nergens op, doe even normaal.”

Ben je het eens met de kritiek van René van der Gijp?

Laden...
827 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Performance
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

inderdaad de meest slimste opmerking van van der Gijp, telkens 2 blokken warming up draaien verspreid over 1 helft lijkt mij wel logisch, je weet nooit wanneer je een speler echt nodig hebt alleen de laatste 5 minuten is belachelijk en geef je de speler een gevoel mee dat ie zich schaamt ten over staan van 40000 supporters, je maakt hem op deze manier min of meer belachelijk

Mike
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

We weten het niet precies wat er speelde. Misschien was er aangegeven dat een van de spitsen/middenvelders het niet meer trok. De laatste vier minuten met tien man spelen was ook geen optie tegen een dodelijk PSV. En viel het uiteindelijk mee. En slap geouwehoer van Gijp.. het is gewoon werk he! Hoe vaak mensen niet op komen dagen op afspraken gemaakt door hoofdkantoor, dan zeg ik ook niet krijg de t*ring. Zelfs niet als ik vanuit NH naar Limburg ben gereisd. Het is niet alsof Ueda zijn salaris inlevert omdat hij niet speelt.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hoewel je wel gelijk hebt, als ik al 4x naar het kantoor ben gekomen op dezelfde dag terwijl als ik er dan ben het toch niet nodig is en dan 10 minuten voor tijd ik opnieuw gevraagd zou worden zou ik er wel wat van zeggen. Een keer is natuurlijk geen probleem. Maarja verder heb je wel een punt, we weten niet wat er speelde en dit is voor de zoveelste keer speculeren van een analyst die er totaal niet bij was.

gtsb
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Precies mike . Er zijn misschien momenten geweest dat Gebeurd trouwens wel vaker en bij elke club/trainer Maar slot blijkt vaak een pispaal te zijn tegenwoordig ,terwijl vorig jaar hij een god was . Alles was geweldig De man doet niks anders maar zo werkt het nu eenmaal . Beetje jammer en zegt meer over die mensen dan over slot .

Mike
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

True. En als het elke wedstrijd zou zijn.. dan wordt het ook duidelijk een ander verhaal. Hoop voor hem dat dat niet het geval gaat worden. Maar dan heeft Gijp wel wat te klagen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen