Van Gangelen ziet ‘kloteveld’ in Eredivisie: ‘Niemand vindt het leuk om daar te voetballen’

9 maart 2024, 22:31
Foto: © ESPN

Almere City pakte zaterdagavond in een matige wedstrijd op eigen veld een puntje tegen FC Utrecht (1-1). De ontzettende slechte grasmat in het Yanmar Stadion is na afloop onderwerp van gesprek.

De discussie over het veld wordt aangewakkerd door FC Utrecht-aanvoerder Nick Viergever, die na het laatste fluitsignaal voor de camera van ESPN de lage kwaliteit van het veld aanstipt. “Ik weet niet of je het gezien hebt… In het begin lijkt het heel aardig, maar hier valt niet op te voetballen. De bal hobbelt alle kanten op. Dan heb je steeds net te veel tijd nodig”, verzucht de verdediger.

Artikel gaat verder onder video

Vervolgens wordt ook in de studio van ESPN gesproken over het veld. Presentator Jan Joost van Gangelen spreekt van een ‘kloteveld’. “Niemand vindt het leuk om daar te voetballen”, vult tafelgast Sjoerd Mossou aan, waarna de columnist van het Algemeen Dagblad verdergaat: “Het is natuurlijk ook geen Bernabéu. Het waait er en van het veld word je chagrijnig. Waarom zou Almere City ook een biljartlaken aanleggen? Het is ook geen knollenveld, als je het zo ziet.” 

Kees Luijckx haakt daarop in: “Het is wel een knollenveld, hoor. Er rolt geen bal normaal”, zegt de oud-verdediger geïrriteerd. Mossou erkent vervolgens dat het veld van Almere City ‘slecht’ is, maar veronderstelt dat de grasmat niet bewust slecht onderhouden wordt door de club. Luijckx heeft daar echter zijn twijfels over: “Ik zou het niet uitsluiten…” 

Een andere tafelgast, Ali Boussaboun, denkt dat de lage kwaliteit van het veld in het voordeel van Almere City is. “Als er een biljartlaken ligt, dan gaat het in hun nadeel werken”, denkt de oud-spits. “Of ze het veld bewust slecht houden? Dat zou kunnen. En als dat zo is, dan is dat heel slim. Almere heeft er geen last van, maar hier kun je gewoon geen positiespel op spelen”, aldus Boussaboun.

© Imago
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb het al eerder aangegeven JJvG had gewoon loopjongen moeten blijven bij NOS sportafdeling. Inderdaad een naar mannetje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen