Voetballerij spreekt schande over taferelen bij Trabzonspor - Fenerbaçhe, Turkse minister kondigt onderzoek aan

18 maart 2024, 11:25   Bijgewerkt: 18 maart 2024, 11:39
Foto: © Imago

De voetballerij is geschrokken, en spreekt schande van de taferelen in Trabzon, waar supporters van Trabzonspor na de wedstrijd tegen Fenerbache de spelers van de uitploeg aanvielen. Er zijn inmiddels twaalf supporters opgepakt. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken heeft een onderzoek aangekondigd naar de rellen op het veld van het Papara Park.

Ali Yerlikaya reageert op de bizarre taferelen. “We zijn begonnen met het identificeren van alle personen die het veld hebben betreden en we onderzoeken alle incidenten die daar hebben plaatsgevonden. Sportiviteit is het belangrijkste goed in sport. Waar hier is voorgevallen is onacceptabel”, aldus de minister op X, voorheen Twitter.

Artikel gaat verder onder video

Veel kopstukken in de voetbalwereld reageren eveneens op de bizarre gebeurtenissen in de stad in het noorden van Turkije. De coach van Fenerbache, Ismail Kartal, is geschrokken van de rellen. “De spelers die dicht bij de zijlijnen speelden, werden daar bekogeld met waterflessen, ijzeren staven en allerlei andere voorwerpen. Dat had uiteraard een grote invloed op mijn spelers. Ik heb ook nog een aantal flessen richting mijn hoofd gekregen”, aldus Kartal tegenover verschillende Turkse media.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino reageert ook op het incident. “Het geweld na de Turkse Süper Lig-wedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahçe is absoluut onaanvaardbaar – zowel op het veld als daarbuiten, het hoort niet thuis in onze sport of samenleving. Ik roep de relevante autoriteiten op om ervoor te zorgen dat dit op alle niveaus wordt gerespecteerd en dat de daders van de schokkende gebeurtenissen in Trabzon verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dit is ook eens gebeurd tijdens de mini klassieker. Jong Ajax - Jong Feyenoord. Doorgesnoven idioten die Acuna met stokken belaagden en sloegen waarna hij naar het ziekenhuis moest. V Persie werd mishandeld, Mario Been werd achterna gezeten met een mes. En dan nog denken dat Robin van Persie ooit sympathie voor die club zal hebben. Word langzaam in de doofpot gestopt maar dat het nooit vergeten mag worden wat voor laffe club het is. Met 3500 man tegen 11 spelers en trainer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen