Walging om gedrag van Jasper Cillessen: ‘Ik stond met Hélène Hendriks bij Ajax - NEC…’

31 maart 2024, 10:02   Bijgewerkt: 31 maart 2024, 10:07
Foto: © ESPN

Marciano Vink heeft weinig sympathie voor het interview dat Jasper Cillessen zaterdagavond gaf na de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd van NEC tegen PSV. De doelman van NEC pakte meteen na afloop presentator Milan van Dongen van ESPN hard aan voor de camera.

Cillessen vertolkte tegen PSV een heldenrol door in de slotfase een strafschop van Luuk de Jong te keren. Na afloop had de doelman het gemunt op Van Dongen, nadat de presentator van ESPN vorige maand zou hebben gelachen om Cillessen. De keeper van NEC keerde toen tegen RKC Waalwijk weliswaar een penalty van Dario van den Buijs, maar omdat Cillessen te vroeg van de lijn kwam mocht de strafschop overgenomen worden.

Artikel gaat verder onder video

“De laatste telde niet. Daar heb je toen nog om gelachen. Dus nu kan ik lachen”, sneerde Cillessen meteen na NEC - PSV naar Van Dongen. “Ja, daar heeft men om gelachen”, reageerde Van Dongen. “Ja, jij ook! Ik heb je podcast gezien, dus… Maar dat maakt niet uit.”

De beelden van het interview worden getoond in het televisieprogramma De Eretribune van ESPN. “Hij moet hier wel een beetje mee stoppen”, vindt Vink, die vorige maand bij Ajax – NEC iets soortgelijks heeft ervaren met Cillessen. “Nu gebeurt dit met Milan en ik stond een tijdje geleden met Hélène Hendriks bij Ajax - NEC. Toen pakte hij Hélène ook aan, omdat zij ooit iets gezegd had. Weet je, als je daar iedere keer op terug moet komen... Hij haalt zo het leuke randje een beetje weg.”

Volgens Vink doet Cillessen zichzelf geen plezier met zijn gedrag. “Als je als speler voor de camera gaat staan en je bent gewoon blij en loopt vervolgens gewoon weg, zonder ergens op terug te komen, dan is er niemand…”, vervolgt de analist. “Hij is 34. Ik ben van mening dat je het moet laten gaan. Je hoeft niet in elk interview terug te komen op wat iemand gezegd heeft of waarover iemand ooit gelachen heeft. Kom op, man. Men waardeert hem en het is echt een wereldkeeper, alleen dat gedeelte moet hij weglaten.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Haags boefje
Link gekopieerd!
  53
  + 1
avatar

War een domme praat zeg. Mooi dat Cillesen zijn gram even haalt richting de o zo walgelijke media.

Martin Ruimveld
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

Waar gaat dit over. Een normale reactie. Zou iedereen doen. Actie is reactie is een wet voordat er espn commentatoren bestonden....

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Mediatraining gehad bi ajax dan weet je het wel. Arrogantie en Hoogmoed ten top. Zielig mannetje.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Er is een heel verschil tussen walging (in de kop) en weinig sympathie (in de tekst) maar ja, dat trekt geen lezers natuurlijk.

Ron Posthuma
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

Oh dus afzeiken mag maar daarop reageren niet?

Laurens1
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Echt een verhaal wat weer uit zijn verband getrokken wordt. Kennelijk ook “voer” voor beperkte lieden hier om er zo denigrerend op te reageren. Zegt meer over hen dan over deze topic! Als je jezelf King noemt zit er al een draadje los!

Ton Jansen
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Wat een afgunst is er te lezen Mogen wij even trots zijn als NECers Dank je Jasper voor de mooi redding anders waren het nog moeilijk geworden Rich toch PSV

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen