Aad de Mos legt vinger op zere plek en noemt grootste probleem bij Ajax

7 april 2024, 10:34   Bijgewerkt: 7 april 2024, 12:12
Foto: © ESPN

Aad de Mos weet waar het er bij Ajax aan schort: de dolende club mist een toptrainer. De analist denkt dat de huidige nummer vijf van de Eredivisie er goed aan doet een zeer sterke coach aan te stellen en die de tijd te geven.

Tijdens Goedemorgen Eredivisie stelt De Mos met zekerheid wat het grootste probleem bij de Amsterdammers is. “Een goede trainer. Met dit materiaal en Bosz hadden ze vanaf dag één beter gevoetbald. Ajax moet nu een toptrainer in huis halen die het voetbal kan implanteren zoals de club hoort te spelen. Het zijn allemaal losse spelers die toch wel bijzondere en goede kwaliteiten hebben. Het zijn niet allemaal slechte spelers. Steeds staat er weer een speler op waarvan ik denk: hé, je bent toch beter dan voorgeschoteld in de media."

Artikel gaat verder onder video

De Mos spreekt uit eigen ervaring tijdens het eigen programma en denkt dat de nieuwe coach tijd moet krijgen om aan een ploeg te bouwen. "Ik heb het zelf ook meegemaakt. Als je lang bij een club werkt, bijvoorbeeld drie jaar, kan je iets neerzetten. Maar je hebt Maurice Steijn gehad, je hebt Maduro gehad en nu Johnny van ’t Schip. Die spelers worden daar helemaal knotsgek van. Iedereen heeft zijn eigen manier van spelen."

De oud-trainer vindt dat je wel speltactieken kunt aanpassen, maar dat je daar op de lange termijn pas de vruchten van plukt. "Als je dan ook nog iets gaat doen wat ze allemaal niet gewend zijn, met vijf achterin spelen, dan vraagt dat weer een bepaalde tijd van aanpassing. Voordat je dat onder de knie krijgt, is de competitie afgelopen." De Mos ziet Dick Schreuder als beste kandidaat om Van 't Schip op te volgen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Bestuursraad wil straf Alex Kroes afzwakken', geschorste directeur laat gezicht zien in de ArenA

De bestuursraad van Ajax zoekt naar mogelijkheden om de straf voor Alex Kroes 'af te zwakken', schrijft het Algemeen Dagblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Helemaal met aad de mos eens Na ten hag heeft ajax trainers aanstellen die het niet waren team niet beter laten spelen Nu niet meer gaan gokken op een trainer nu een toptrainer er voor zetten

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb niets tegen Schreuder. Ben alleen benieuwd of hij veeeeel beter is dan van 't Schip !!!

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook Schreuder niet aanstellen een toptrainer

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Je kan wel eens gelijk in hebben in deze zaak. Het blijft vreselijk moeilijk nu ten Hag niet wil !!!

Ludwig de Leau
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben het niet eens met Aad en wel om de volgende redenen. Een trainer is geen tovenaar. Een goede trainer kan een team omhoog tillen maar de lat wordt niet bepaald door de trainer maar door de kwaliteit van het team. En helaas door Mislintat, en ook door het bestuur, heeft Ajax een stel spelers die het niveau van Ajax niet waardig zijn. Laat ik een metafoor gebruiken. Stel je hebt iemand die de 100 m in 10,05 seconden kan rennen. De trainer weet die persoon zo te bemoedigen dat due 9,90 haalt. Op zich een prestatie. Maar afgezet tegen het wereld record 9,58 en er genoeg renners zijn die met gemak 9,80 halen stelt die 9,90 niets voor en dat is op dit moment het beeld van Ajax

Ajo51
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die renner moet het alleen doen. Hier staan 11 personen op het veld die samen moeten werken onder 1 man die de lijnen uit zet. Een coach, een topper, is dus zeker wel belangrijk

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoals gewoonlijk praat Aad veel maar zegt hij weinig! Dergelijke beperkte spelers als bij Ajax rondlopen krijgt niemand aan de praat. Een trainer is net zo goed als zijn materiaal. Aad met een toptrainer Aad was het 6-2 geworden, nou daar schiet je wat mee op. Ondermaatse troep wat zich Ajacied mag noemen en nog niet eens de drive hebben om te werken voor iedere meter!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen