Bizarre taferelen in Turkije: Supercup tussen Galatasaray en Fenerbahçe duurt slechts drie minuten

7 april 2024, 20:51
Foto: © Ziggo Sport

Opmerkelijke taferelen in Turkije. Galatasaray en Fenerbahçe stonden zondagavond tegenover elkaar in de finale van de Supercup, maar de ontmoeting tussen de twee grootmaken uit Istanboel heeft slechts drie minuten geduurd. Fenerbahçe besloot om tijdens de eindstrijd enkel een beroep te doen op jeugdspelers. Galatasaray stuurde daarentegen ‘gewoon’ een sterk elftal het veld in en was al na één minuut trefzeker. Fenerbahçe besloot zich daarop terug te trekken.

Galatasaray en Fenerbahçe vechten in eigen land een spannende titelstrijd uit. Galatasaray gaat na 31 wedstrijden aan de leiding, maar de voorsprong op de rivaal is slechts twee punten. Het hoofd van Fenerbahçe staat echter al een paar weken niet meer naar voetbal. De aanleiding daarvan waren de trieste gebeurtenissen na de uitwedstrijd tegen Trabzonspor op 17 maart. Fenerbahçe boekte daar een zwaarbevochten 2-3 overwinning en wilde na afloop nog op het veld een feestje vieren, maar daar staken boze ‘supporters’ van de thuisploeg een stokje voor. Er ontstond een massale vechtpartij waarbij er flinke tikken werden uitgedeeld.

Artikel gaat verder onder video

Fenerbahçe wilde zich om die reden terugtrekken van deelname aan de Turkse Supercup, maar de nationale voetbalbond ging daar niet mee akkoord. Fenerbahçe moest zich daarom ‘gewoon’ melden voor de eindstrijd tegen Galatasaray, maar besloot als protest tegen het besluit van de Turkse bond enkel een beroep te doen op jeugdspelers. De gemiddelde leeftijd van de basiself was achttien jaar en de spelers traden aan met rugnummers 97, 55, 56, 49, 95, 92, 59, 98, 88, 58 en 94. Bij Galatasaray stonden daarentegen sterkhouders als Dries Mertens en Maurice Icardi ‘gewoon’ op het veld en binnen een minuut was het dan ook al raak.

Aftrappen deed Fenerbahçe daarna niet meer. De jeugdspelers werden van het veld gehaald en daarmee was de wedstrijd ook meteen ten einde. Galatasaray vierde ondanks de bizarre taferelen 'gewoon' feest. De huidige koploper in de Süper Lig besloot om na het voortijdige eindsignaal maar een elftal reserves het veld in te sturen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen