‘Man United-flop topfavoriet voor trainerspositie bij Bayern München’

23 april 2024, 09:30   Bijgewerkt: 23 april 2024, 09:37
Foto: © Imago

Ralf Rangnick is de belangrijkste kandidaat om trainer te worden bij Bayern München. Door het aangekondigde vertrek van Thomas Tüchel moest de club uit Beieren op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. De directie lijkt nu de gedroomde opvolger te hebben gevonden.

Volgens tz is Rangnick de topfavoriet om Tüchel op te volgen. Recentelijk werden ook succestrainer Xabi Alonso en Julian Nagelsmann genoemd voor deze rol, maar eerstgenoemde besloot bij kampioen Bayer Leverkusen te blijven, terwijl Nagelsmann verlengde bij de Duitse nationale ploeg. Bayern zou Roberto de Zerbi, de Italiaanse coach van Brighton & Hove Albion, overwegen als alternatief, mocht Rangnick onverhoopt niet willen.

Artikel gaat verder onder video

Rangnick is momenteel de coach van het Oostenrijkse nationale elftal. Sinds 1 juni 2022 is de Duitser in deze rol actief en hij heeft nog een contract tot 31 juli 2026. Mede dankzij Rangnick werd kwalificatie voor het komende EK afgedwongen, waarin Oostenrijk een van de tegenstanders zal zijn van Oranje in de groepsfase. Frankrijk en Polen completeren de groep. Rangnick zou na het Europees Kampioenschap aan de slag gaan bij Bayern.

De Duitse trainer was eerder tijdelijk hoofdtrainer bij Manchester United, de laatste club waar hij coach was. Tussen december 2021 en mei 2022 stond Rangnick aan het roer bij The Red Devils, maar hij kon geen indruk maken. In de zomer van 2022 zou de coach een technische rol binnen de Engelse club gaan vervullen, maar werd besloten om alsnog uit elkaar te gaan.

Update 9:32

Volgens Florian Plettenburg zou Rangnick geïnteresseerd zijn om in te gaan op het voorstel van Der Rekordmeister. De laatste dagen zouden er al contractonderhandelingen hebben plaatsgevonden, aangezien Bayern zo snel mogelijk een nieuwe coach wil aanstellen. Omdat Rangnick nog verbonden is aan het Oostenrijkse elftal, zou de club uit Beieren echter een transfersom moeten betalen en zal de Duitse trainer zich de komende maanden met name focussen op het aankomende EK.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Binnen Ajax wordt gewezen naar Feyenoord-trainer Arne Slot'

Achter de schermen bij Ajax valt de naam van Feyenoord-trainer Arne Slot nogal eens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen