'Binnen Ajax wordt gewezen naar Feyenoord-trainer Arne Slot'

10 april 2024, 08:08
Foto: © Imago

De Raad van Commissarissen van Ajax staat voor een ‘duivels dilemma’, zo schrijft Trouw woensdag. Enerzijds kan de ontslagen directeur Alex Kroes ‘uit moreel oogpunt’ niet gehandhaafd worden; anderzijds komen de toezichthouders bij Ajax vermoedelijk nog meer onder vuur te liggen als ze Kroes buiten de deur blijven houden.

Met name de supporters van Ajax keren zich in toenemende mate tegen de RvC. Commissaris Annette Mosman werd al lastiggevallen op haar werk bij pensioenuitvoerder APG en ook commissarissen Georgette Schlick en Cees van Oevelen krijgen te maken met kritiek. Ze zouden bijvoorbeeld hebben gefaald in het toezicht op voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat. “Maar als zij opstappen, en wellicht ook Van Praag, dan zou het machtsvacuüm bij Ajax nóg groter zijn”, weet Trouw.

Artikel gaat verder onder video

“Hoe Ajax zich moet bevrijden uit deze gordiaanse knoop lijkt niemand nog te weten”, stelt de krant. Toch leeft het besef dat de voetballerij veranderlijk is. “Er zijn binnen de club ook mensen die zeggen dat met één goede trainer alles heel snel weer kan veranderen. Ze wijzen dan naar Arne Slot, die Feyenoord in korte tijd van een zieltogende en gevallen topclub reanimeerde tot een landskampioen met Europese uitstraling.”

Chef sport John Graat van Trouw plaatst daar wel een kanttekening bij. “Hoezeer de Rotterdamse club in het verleden óók een wespennest was, het was organisatorisch niet de bestuurlijke lasagne die Ajax is. Die zorgt nu – niet voor het eerst in de clubgeschiedenis – voor totale chaos in alle geledingen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Perez speculeert hardop over Ajax-flop: ‘Onder Arne Slot zou er bij hem wél muziek in zitten’

Kenneth Perez: 'Als het andersom was geweest, dus dat hij onder de structuur van Slot had gespeeld, dachten wij: nou daar zit wel muziek in.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Gewoon compleet bestuur rvc weg niet een hoort daar te zitten je kan wel een of twee zondebok aanwijzen maar ze hebben allemaal gefaald met deze mensen blijft je in de negatieve effecten hangen wordt er niet beter op

Blackie
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

arne slot is een goede trainer, maar ik zou graag zien dat het peter bosch gaat worden, heeft het op voetbaltechnisch en de organisatie er omheen goed neer gezet een paar jaar geleden bij ajax. en de personen die hem daar weg gepest hebben zijn niet meer in functie bij ajax. Op naar de volgende speculatie.

Omar de Wijze
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Pusic halen.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hoezo ? Het lag toch allemaal aan Pusic ? Arne Slot is toch niet rijp voor de top en gaat na Feyenoord nu hij geen kampioen meer wordt de top toch niet maar halen. Feyenoord kan toch nooit succes behalen met een gedateerd stadion.. Bla bla en nu het crisis is weer gaan lopen janken.. Zodra ze weer 2 wedstrijden achter elkaar winnen hebben ze t weer uitgevonden hoor in Amsterdam en is de rest weer te klein voor ze.

K. Daffie
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ik denk niet dat Arne en n zo’n slangenkuil wil stappen. Hij heeft nu wat leuks opgebouwd en daar was hij natuurlijk niet alleen in.

Dexi
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dit begint echt treurig te worden ,de grote Ajax rijkste club van Nederland kan geen hoofdtrainer vinden en een trainer van naam wil er niet instappen bang voor imagoschade. Dat iemand de namen Bosz en Slot durft te koppelen aan Ajax ,de ene wordt landskampioen de ander wordt op handen gedragen in Rotterdam, waarom zou je het willen inruilen om in een beerput in te stappen

Derk62
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik denk dat slot naar een topclub wil, anders kan hij net zo goed naar Vitesse gaan

Kramer
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Lezen jullie het artikel wel voor jullie reageren? Blijkbaar niet, aan de reacties te doen. Haat zit diep he? 😂

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Kramer zo kan ajax nog wel 20 trainers aanstellen Als het bestuur en rvc niet deugen lig er geen een trainer de team de goede kant op met verbetering eerst die allemaal vervangen

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Gelijk heb je. Kramer is alleen maar een opfokker !!!

Kramer
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Tja dilima, maar zoals ze ook in het artikel zeggen. Met een goede trainer die goede resultaten kan boeken met minder materiaal kan rust maken in een club. Ze willen nu een goede trainer die prestaties boekt en dan is de druk op alle daar boven minder waardoor die reorganisatie beter kan verlopen. (Al denk ik niet dat dat beter wordt met deze RVC.)

Theodorus67
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar
  1. Van de beurs af.
  2. Kijk naar bestuursvorm voor de beursgang en kopieer die. Zoek daar de geschikte mensen bij.
  3. Zoek technische staf.
  4. De hele selectie doorlichten en de werkweigeraars (Zoals bergwijn en berghuis) wegsturen. Het verlies nemen.
  5. Neem de tijd voor de opbouw.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen