Bizar: FC Twente-spelers staan één dag voor cruciaal duel tegen PEC Zwolle op festival

21 mei 2024, 21:49
Foto: © Absolutely Fresh

Naci Ünüvar en Mees Hilgers waren daags voor de cruciale wedstrijd tegen PEC Zwolle te vinden op het festival Freshtival. Het tweetal was samen met Joshua Brenet aanwezig op het evenement en werd gespot door een aantal FC Twente-supporters. De actie schiet in het verkeerde keelgat bij clubwatcher Leon ten Voorde.

Freshtival vond plaats op 18 mei, terwijl Twente op 19 mei de cruciale laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle speelde. Het duel was allesbepalend, omdat zowel Twente, als AZ op dat moment nog op de derde plek kon eindigen. Die plek geeft uiteindelijk recht op deelname aan de voorrondes van de Champions League.

Artikel gaat verder onder video

In de podcast De Ballen Verstand van Tubantia spreekt Ten Voorde schande van de actie. “Supporters hebben de hele week wakker gelegen van deze wedstrijd, die zijn er zó mee bezig, en dan ga jij als voetballer een dag van tevoren naar Freshtival. Hilgers moest er tegen PEC na een uur af met kramp. Ik zeg niet dat het daardoor komt, hij heeft ongetwijfeld water gedronken, maar ik kreeg wel meteen een appje. Dat kan niet”, zegt de clubwatcher.

Ook Brenet wordt aangepakt in de podcast. “Hij heeft totaal geen verantwoordelijkheidsbesef. Als jij een speler van dertig jaar bent met die ervaring en er komt vanuit de jonge jongens: ‘Zullen we even een uurtje of twee uurtjes naar Freshtival gaan?' Dan moet je zeggen: 'Jongens, dit is niet verstandig.' Er lopen dertigduizend mensen, waaronder heel veel Twente-supporters. Alles wordt gefilmd…”, zegt Ten Voorde.

Uiteindelijk bleek het festivalbezoek geen gevolgen te hebben op de uitslag, want Twente zegevierde met 1-2 op bezoek bij PEC.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Joey Kooij gespot in skybox tijdens Eredivisie-duel: ‘Dat kan toch goddomme niet waar zijn?!’

Joey Kooij zat onlangs op de tribune bij de wedstrijd tussen AZ en FC Twente.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten Voorde hebben deze spelers niet gepresteerd in deze wedstrijd?????? dan had je recht van spreken. nu moet je je mond heel gauw dicht maken en nooit meer over spelers spreken. Dit zin ook maar mensen van vlees en bloed.

Tukker
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ten Voorde heeft alle recht van spreken. Dat is zijn werk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen