Roze brilkijkers of toekomstvoorspellers? Vier procent van de Nederlanders verwacht EK-titel

23 mei 2024, 15:23
Foto: © Imago

Uit een onderzoek van Motivaction naar het komende EK voetbal zijn interessante resultaten gekomen, waaronder het aantal mensen dat verwacht dat Oranje de Europese titel pakt. Vier op de honderd mensen denken dat namelijk, volgens het onderzoek.

Het komende hoofdtoernooi leeft een stuk minder dan de toernooien in de jaren 90; waar toen meer dan twee derde van de bevolking niet kon wachten tot het toernooi begon, is dat nu nog maar 35%. Mogelijk heeft dit ook te maken met de kansen van het Nederlands elftal, aangezien die momenteel laag worden ingeschat.

Artikel gaat verder onder video

Die trend is al sinds de eeuwwisseling ingezet, waarbij er voor het WK van 2022 nog maar 37% al enthousiast werd vóór het toernooi zelf. Dat evenement werd in Qatar gehouden en bovendien – voor het eerst – in de winter. Toch zijn er dit jaar nog minder mensen geïnteresseerd in het EK.

Bijna de helft van de Nederlanders heeft aangegeven zich betrokken te voelen bij al het nieuws rondom Oranje, 10% noemt zichzelf zelfs ‘zeer betrokken’. Hoe goed het team van Ronald Koeman het gaat doen op het EK, is nog maar de vraag bij de supporters. Achttien procent van de respondenten gaf aan dat de poulefase of de achtste finale het eindstation zal zijn voor het Nederlands elftal, twintig procent denkt dat Oranje de halve finale haalt, terwijl 4% zelfs inzet op een Europese titel.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Gijp schrikt van uitspraak Hélène Hendriks: ‘Dat is hier aan tafel nog nóóit gezegd’

Hélène Hendriks is het tijdens de uitzending van Vandaag Inside niet eens met collega Johan Derksen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Nobody
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Alles valt of staat met de trainer. Zolang Koeman trainer blijft, gaan we niets winnen, qua titels. Koeman blijft vastgeroest vast houden aan de geijkte namen, die, in mijn mening, niets te zoeken hebben in het NL elftal, bijvoorbeeld een Wijnaldum. Koeman blijft te veel vast houden aan het feit dat " het nu moet gebeuren". Doe je ogen eens open, en verjong eens, en blijf niet vasthouden aan de Wijnaldums, Blinds, etc...

Hasi
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Helemaal mee eens

infielder
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ik vind Koeman ook een slechte coach. Zeker omdat hij oranje in de steek heeft gelaten en Barca ging coachen en ook nog recent aangaf dat hij het nog een keer zou doen. Je kan ook vertellen dat je er alles aan doet om kampioen te worden en dat ook van de spelers verwacht. Verder heeft hij best veel jonge spelers uitgeprobeerd maar heb hierbij eerder het gevoel dat dit door de pressure van de media is gekomen. Dan hebben ze het bij Rondo of Studio Voetbal bijvoorbeeld over Dallinga en dan wordt hij ineens geselecteerd. Of Vd Vaart praat iemand het NL elftal in en die persoon wordt geselecteerd. Die oude spelers die geselecteerd worden daar valt altijd iets voor te zeggen natuurlijk maar als iedereen bijvoorbeeld tegen Wijnaldum is denk ik dat hij hem juist gaat selecteren zodat Wijnaldum het tegendeel kan bewijzen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen