Transfer naar Ajax plots zéér reëel na komst Farioli: ‘Hij houdt van spelers zoals hij’

23 mei 2024, 20:18   Bijgewerkt: 30 mei 2024, 13:33
Foto: © Imago

Jeremain Lens en Derrick Luckassen denken dat de overgang van Francesco Farioli naar Ajax een gewenst effect gaat opleveren, zo vertellen ze in een uitgebreid artikel van Voetbal International. Het tweetal stelt dat een speler als Philippe Sandler uitstekend zou passen in het voetbal van de nieuwe oefenmeester.

Luckassen, die Farioli meemaakte als speler van Fatih Karamgümrük, vertelt dat de Italiaan graag vanuit achteruit opbouwt. “Als centrale verdediger had ik soms wel eens 85 balcontacten, dat had ik hiervoor nergens. Ook voor Ajax zal het wennen worden. Zij zijn altijd gewend om goed voetbal te spelen, maar het is wel echt anders”, zegt de voormalig PSV’er.

Artikel gaat verder onder video

“Als je goede centrale verdedigers hebt, maakt dat het makkelijker. Josip Sutalo en spelers als Philippe Sandler zijn gemaakt voor het voetbal van Farioli. Hij houdt van spelers als Sandler”, tipt Luckassen vervolgens.

Lens, die net zoals Luckassen bij Fatih Karamgümrük onder Farioli speelde, denkt dat de NEC-verdediger goed zou passen bij Ajax. “Spelers als Sandler en Jorrel Hato zouden het heel goed kunnen doen onder Farioli. De spelers die we bij Fatih hadden waren dit spel helemaal niet gewend, maar Farioli kreeg het toch voor elkaar. Ik denk dat hij ook meer los zou kunnen krijgen in een speler als Josip Sutalo”, zegt de buitenspeler.

Sandler werd al vaker gelinkt aan een overstap naar Ajax. Naar verluidt zouden de Amsterdammers dan ook geïnteresseerd zijn in de verdediger, die dit seizoen overigens niet meer in actie komt wegens een hamstringblessure.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt'

Johan Derksen noemt het in Vandaag Inside 'te gek voor woorden' dat de Italiaan Francesco Farioli mogelijk de nieuwe trainer van Ajax wordt.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  42
  + 1
avatar

Er is helemaal niks mis mee als Ajax meer vanuit de verdediging gaat voetballen in plaats van puur aanvallend. Misschien is het daar juist wel de tijd voor. Het voetbal is door de jaren heen veranderd. Bovendien hoeft "het spel" van mij niet persé mooi te zijn. Je moet gefocust zijn op winnen.

Jan Nijhof
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Meer verdedigend? Dat staat er niet en is ook helemaal niet de reputatie van Farioli. Maar de opbouw vanuit centraal achterin. Daar waar Ajax sinds het vertrek van Dailey Blind een probleem heeft.

CG
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

Het kan zowaar zijn dat Ajax een hele goede weg ingeslagen heeft wat een megawinst kan zijn !!!

KROTJE
Link gekopieerd!
  35
  + 1
avatar

Het zal mij een worst zijn hoe Farioli wil spelen als er maar meer weerstand door Ajax geboden wordt. Hij zei: "Ajax moet weer terug waar het thuishoort" en zo is het.

Draadnagel
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Opbouwen vanuit de verdediging, waar hebben we dat eerder gezien? Waren we dat 10 jaar geleden na 4 gedeukte schalen onder Koning Frank niet spuugzat? Ik ben benieuwd hoe het uitpakt, en hoop op het beste. Maar ik hoop ook dat Fairoli dan de kans en de tijd krijgt om het te fiksen.

Storm
Link gekopieerd!
  33
  + 1
avatar

Misschien was jij het spuugzat. Andere mensen denken daar anders over. En je kunt vanalles kletsen over de speelstijl van Frank de Boer, maar die leverde Ajax wel 4 titels op rij op. Dat kunstje flikte verder alleen Psv.

FriesR
Link gekopieerd!
  34
  + 1
avatar

Ik denk dat het wel goed komt met de verdediging nu Fariola komt. Geen schiettent meer. En dan zeuren sommige Nederlanders over zijn komst vanwege leeftijd en gebrek aan ervaring. MAAR Gardiola is ook begonnen op zijn 37ste bij Barca zonder veel ervaring. En Enrique was maar paar jaar ouder toen hij onervaren begon en waar staan die nu? Maar ja degene die het meeste zeurde kwam niet verder van speler van Veendam

Storm
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Laat ze maar zeuren en kletsen. Die mensen zijn niet relevant.

Goku
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

FriesR, zit/zat wel een hele grote verschil in de spelers die Gardiola had, en die Fabiola op dit moment heeft. Maar dat zal misschien nog veranderen bij Ajax en de rest zien we volgend seizoen wel

KROTJE
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Ja FriesR, die zeurders die jij noemt hebben geen historisch besef van het voetbal, alleen maar zeuren om het zeuren en vuilbekken. Nagelsmann, Klopp,Tuchel, Rijkaard, Arteta, Pochettino, Xabi Alonso en Pastoor, De Rossi nu om maar een paar namen te noemen waren ook jong begonnen.

KROTJE
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

@Storm, Volkomen mee eens.

Rip visser
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Ach dat zeuren zijn we gewend van Johan Derksen. Als het over Ajax gaat is het die kwal Derksen en Driessen die wat te zeiken hebben over Ajax.

Ferenc Pinter
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

Je leest en hoort zo veel negativiteit door zogenaamde kenners en supporters. Zij praten elkaar na. Laat een nieuwe trainer met rust. Hij moet de tijd en ruimte krijgen om te wennen. Het kan zomaar een paar maanden duren, voordat zijn hand zichtbaar kan worden. Geef hem de tijd en brand hem niet nu al af. Hij is nog niet eens begonnen. Grrrrr

QuarlonK
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

We zullen het wel zien. De visie is erg belangrijk maar uiteindelijk moeten de spelers het doen. Wat dat betreft ben ik benieuwd wie er straks op het veld staan. Minstens zo belangrijk is dat hij even de tijd krijgt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen