Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt'

10 mei 2024, 08:26

Johan Derksen noemt het in Vandaag Inside 'te gek voor woorden' dat de Italiaan Francesco Farioli mogelijk de nieuwe trainer van Ajax wordt. Na het afhaken van Graham Potter is de huidige trainer van OGC Nice een van de overgebleven kandidaten op het Amsterdamse verlanglijstje waarop ook de naam Erik ten Hag prijkt. Chris Woerts oppert een derde optie, die Derksens goedkeuring wél weg kan dragen.

Het nieuws dat Potter de stekker uit de onderhandelingen met Ajax heeft getrokken wordt donderdag kort besproken in de talkshow. "Hij is er niet uitgekomen met Kroes. En Kroes is een harde onderhandelaar", zegt sportmarketeer Woerts. Derksen sorteert alvast voor op de mogelijkheid dat de Amsterdammers nu door gaat schakelen naar Farioli. "Ik zou het te gek voor woorden vinden als die jongen van Nice zou komen. Bij een paar clubjes is hij keeperstrainer geweest, die heeft twee onduidelijke clubs in Turkije gehad en zit nu bij Nice. Hij is 35 jaar, heeft totaal nog geen ervaring. Die geef je toch Ajax onder deze moeilijke omstandigheden niet?"

Woerts oppert vervolgens dat Pascal Jansen, die sinds zijn ontslag bij AZ zonder club zit, een betere optie voor Ajax zou zijn. "Dat zou een prima man zijn", reageert Derksen positief. "Die opleider, die man die de opleiding deed bij AZ (Marijn Beuker, red.), die zit ook al bij Ajax, dus hij en Jansen hebben al samengewerkt."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen."

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Wat een non-argument van de heer Deksen. Er zijn zo vaak trainers die bij een grote(re) club worden binnengehaald zonder ervaring. Je krijgt ervaring door het te doen en gaandeweg kun je uitgroeien tot een goede of zelfs uitstekende trainer. Zelfs een Ferguson of Mourinho zijn ooit "klein" begonnen.

CG
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Heeft hij dan ervaring op niveau van de Champions League ? Dat is wel waar Ajax zich op richt. Laat Ten Hag maar komen !!!

Allback
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Je kunt bij het huidige Ajax dat in de touwen hangt geen trainer aan stellen die het nog moet leren. Ajax heeft een trainer nodig met ervaring en bewezen staat van dienst die rust brengt.

Storm
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Makkelijk lullen. Een ervaren trainer heeft waarschijnlijk geen zin om nu in te stappen. Noem maar eens namen met interesse. Ik weet er geen.

Storm
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Ten Hag wil volgens mij niet. Het zou me niks verbazen als die naar Duitsland gaat.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Beste Storm, ik weet er wel eentje. Vasthouden aan John van 't Schip, heeft genoeg Ajax dna, kent de club, afgelopen tijd met zo'n dramatisch slecht elftal natuurlijk geen maatstaf. Breng de selectie op orde, stel hem aan voor voorlopig het nieuwe seizoen, als de rust teruggekeerd is en de reseltaten niet tegenvallen neem dan een niet overhaaste beslissing. Mvg Willem Klein

Storm
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Volgens mij wil de club van t Schip niet aanhouden.

KROTJE
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

@Storm, Wat denk je van Klopp, Tuchel, Nachelsmann, Guardiola, Xavi, Arteta, Henrique, laat die Derksen maar lullen, niemand luistert toch naar hem. Trouwens Farioli staat 5e met Nice in de Ligue Un, da's echt niet niks hoor.

Beukie
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Denk toch dat Wim Jonk eventueel toch wel een geschikte kandidaat kan zijn

Storm
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

@Krotje: de door jouw genoemde wereldtrainers gaan toch liever naar Europese topclub Feyenoord denk ik.

KROTJE
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

@Storm met die namen bedoelde ik dat ook zij onervaren en "klein" begonnen en bij die grote clubs binnenkwamen, ik had het niet duidelijk genoeg geschreven, sorry. O ja zouden zij wel naar Feyenoord willen gaan ? Dick Schreuder ook ? Samen met Alfred als zijn assistent ?

Henk Postulart
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Ajax moet een trainer hebben die ervaring heeft die niet te jong is. En die echt een team kan maken. Ik zelf zal wel een voorkeur hebben dat de trainer ook in het aankoopbeleid een kleine zeggenschap heeft.

BENNINK24
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Wanneer gaan we van die Derksen af, het wordt toch langzamer hand en volslagen ouwe gek, die soms denkt een wereld verbeteraar te zijn , en altijd vind gelijk te hebben !!!

Storm
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Laat 'm maar kletsen. Er is onderhand steeds meer kritiek en weerstand tegen hem en zeker ook tegen meneer van der Gijp en enge Genee. Eens zijn we van die malloten af.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Waar maken jij en Storm zich druk om, programma moet scoren dus worden er af en toe zaken overdreven. Gewoon niet kijken of lezen/reageren hierop het beste Mvg Willem Klein

Storm
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Af en toe? Bovendien is deze website zo gemaakt dat we kunnen reageren. Dus.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dus wat ? Storm. Ga gewoon verder met je ergeren.

Laurens1
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Ten Hag is na dit weekend vrij man. Hij moet nog even goed werk verrichten voor de stadsgenoot, maar het is echt klaar nu. Ten Hag is niet mijn eerste keus want met deze troep op het veld krijgt niemand resultaten! Er zal buiten een trainer ook aardige spelers moeten komen om succes te behalen!

balletje rond
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Ik zeg FRANK DE BOER de kampioenenmaker niet verder zeveren hem aannemen en voetballen nondeju

Edwin28
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Alsjeblieft zeg en dat bedoel ik niet positief

Edwin28
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Denk dat Ajax nu op een punt is dat ze geen gokkie kunnen nemen qua trainer en een stabiele persoonlijkheid binnen moeten halen. Niet iemand van 35 maar iemand ,ik ga geen namen noemen.nou ok Wim Jonk bv of uhh

BENNINK24
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Wanneer stopt die Derksen eens hij wordt namelijk een gigantische kwal !!! Een nieuw ajax met een jonge trainer kan goed uitpakken . Hij had en heeft Pascal voorop de tong liggen , maar goed ook weinig gepresenteerd!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen