Kenneth Perez: 'Hij was een stille kracht van Oranje, maar laat zich nu gelden: weergaloos gespeeld'

16 juni 2024, 22:06
Foto: © ESPN

Kenneth Perez roept Nathan Aké uit tot ‘speler van de dag’ van het EK. De verdediger van het Nederlands elftal speelde een belangrijke rol in de aanloop naar de twee doelpunten tegen Polen (1-2).

Als je kijkt naar individuele spelers, vond ik Aké steengoed”, zegt Perez zondagavond bij EK Praat op ESPN. “Bij de eerste goal was hij degene die doordekte, waardoor de bal bij Gakpo kwam. Bij die tweede goal gaf hij de assist. Een steekpass zou ik het niet noemen, maar hij was er wel weer bij betrokken.”

Artikel gaat verder onder video

Perez bestempelt het optreden van Aké als ‘weergaloos’. Met een onderschepping stond de Manchester City-stopper aan de basis van de 1-1 van Cody Gakpo; bij de 1-2 gaf hij de beslissende pass op Wout Weghorst. Afgezien van zijn sleutelrol op het veld laat Aké zich volgens Perez ook buiten de lijnen meer gelden. “Ik vond hem een stille kracht, maar nu is het wel iemand die je iets meer hoort.”

“In interviews hoor je hem ook zeggen dat het wel leuk en aardig is geweest met vrienden zijn, en dat ze nu ook echt moeten presteren. Hij leert natuurlijk ook veel bij de club, waar hij actief is en ook een grote rol heeft gekregen”, aldus Perez, die concluderend stelt dat Aké ‘ijzersterk’ verdedigde tegen Polen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen