‘AZ bereikt akkoord over Sugawara en incasseert miljoenenbedrag’

10 juli 2024, 15:01   Bijgewerkt: 10 juli 2024, 15:16
Foto: © Imago

Yukinari Sugawara vervolgt zijn carrière bij Southampton, zo weten Voetbal International en Fabrizio Romano. De verdediger van AZ wordt al langer aan de Engelse promovendus gelinkt, maar na een akkoord tussen de clubs lijkt de transfer er nu eindelijk van te komen.

Sugawara zal woensdag nog naar Engeland afreizen om gekeurd te worden bij zijn nieuwe club. Zodra hij die heeft doorstaan, zal de linksback ook direct zijn handtekening onder een contract tot medio 2028 zetten. Een officiële aankondiging kan daarna niet lang meer op zich laten wachten.

Artikel gaat verder onder video

Voor de linksback ontvangt AZ volgens VI een bedrag van zeven miljoen euro, dat middels bonussen nog kan oplopen. Ook Romano spreekt van zeven miljoen euro, maar volgens hem zou dat inclusief de bonussen zijn. In Alkmaar had de Japanner nog een contract voor één seizoen.

Bij AZ ging men al uit van een vertrek van Sugawara. Eerder werd namelijk zijn landgenoot en concurrent bij de nationale ploeg Seiya Maikuma weggeplukt bij Cerezo Osaka. Wat de nummer vier van afgelopen seizoen voor de rechtsback heeft betaald, is niet duidelijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: volledige programma, uitslagen en alle standen

Hier vind je de standen in alle groepen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen