Ajax heeft titel vrijwel binnen na zege bij FC Twente

Ger
29 april 2012, 16:27   Bijgewerkt: 29 april 2012, 17:15

Ajax kan de kampioensvlag nog niet hijsen na het bezoek aan FC Twente. De koploper won zondag weliswaar bij FC Twente (1-2), maar concurrent Feyenoord kwam ook tot een zege. Door de resultaten mag Ajax zich wel officieus kampioen noemen. De mannen van trainer Frank de Boer moeten minimaal tot woensdagavond geduld hebben om de titel daadwerkelijk te prolongeren.

oostveen schaal

oostveen schaal

Ajax maakte in de uitverkochte Grolsch Veste aanvankelijk een strijdlustige indruk. In de eerste tien minuten werd FC Twente geregeld ver teruggedrongen op de eigen helft. Kansen leverde het de in een ongewijzigde samenstelling acterende Amsterdammers evenwel niet op. Sterker nog, door een slippertje van rechtsback Gregory van der Wiel hielp Ajax de thuisploeg bijna aan de openingstreffer. Directe tegenstander Ola John had zijn vizier echter net niet scherp genoeg afgesteld en schoot de bal tegen de paal.

Christian Eriksen had Ajax zelfs met een voorsprong naar de kleedkamers kunnen dirigeren, maar de Deen schoot net voorlangs. Na de pauze zette FC Twente met enkele aanvallende wissels de jacht in op de gelijkmaker. Na ruim zeventig minuten kreeg de Enschedese club loon naar werken. Nadat Vermeer eerst een omhaal van verdediger Douglas over de lat had getikt, was Fer wel succesvol. De voormalig Feyenoorder vuurde de bal ongedekt vanaf veertien meter tegen de touwen.

FC Twente krijgt het in het resterende programma zeer zwaar om de tweede plaats in de Eredivisie te veroveren. Door de nederlaag tegen Ajax is de ambitieuze rode brigade uit Enschede namelijk gezakt naar de zesde positie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen