VVV Venlo degradeert na kansloze nederlaag

19 mei 2013, 16:23

VVV Venlo speelt volgend jaar niet meer in de Eredivisie. De ploeg uit Limburg maakte in het tweede duel met Go Ahead Eagles geen moment aanspraak op de overwinning en verloor met 0-3. Daardoor kan de ploeg uit Venlo zich opmaken voor minimaal een jaar in de Jupiler League.

VVV verloor het eerste duel met 1-0, waarna coach Ton Lokhoff de ploeg op scherp zette. “We weten wat ons te doen staat. Het besef is er bij iedereen. Het moet in deze wedstrijd gebeuren”, vertelde hij voorafgaand aan de wedstrijd. Maar de boodschap van de coach leek niet helemaal aan te zijn gekomen. Go Ahead Eagles begon scherper aan het duel en was via Quincy Promes al snel dicht bij de openingstreffer. Zijn schot belandde nog op de paal, maar niet veel later schoot Jarchinio Antonia knap raak na slordig balverlies van Ahmed Ammi.

Door de voorsprong van de bezoekers moest VVV drie keer scoren om niet nu al te degraderen uit de Eredivisie. De ploeg uit Limburg probeerde het wel, maar verder dan een paar kansjes in de eerste helft kwam het niet. In het begin van de tweede helft was de grootste kans voor Go Ahead Eagles, maar keeper Mäenpää blokte de inzet van Houtkoop.

Voor de thuisploeg werd de situatie steeds uitzichtlozer en dat was aan het spel te zien. Drie goals maken, de ploeg leek er al snel niet meer in te geloven. Go Ahead kreeg de kansen, maar liet het beetje hoop dat nog aanwezig was in Venlo in leven. Promes faalde oog in oog met keeper Mäenpää en kreeg later nog een kans, maar kreeg de bal niet in het net. Tien minuten voor tijd was het wel raak voor Promes en Go Ahead Eagles, waarmee het duel definitief beslist was. Marnix Kolder strooide met de 0-3 nog wat zout in de wonden.

Go Ahead Eagles kan zich voorbereiden op de duels met Volendam. De winnaar van die confrontatie promoveert naar de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen