Allach volgt Van Leeuwen op bij Vitesse

8 juli 2013, 12:00

Mohammed Allach is de nieuwe technisch directeur van Vitesse. De 39-jarige oud-prof komt over van de KNVB, waar hij sinds 2011 technisch manager was. In Arnhem is hij de opvolger van Ted van Leeuwen, wiens contract deze zomer afliep.

Vitesse en Allach zijn een contract voor 3,5 jaar overeen gekomen, dat per 1 oktober ingaat. Voordat hij aan de slag ging bij de KNVB, was de oud-speler van onder meer FC Groningen en FC Twente technisch directeur en hoofd opleidingen bij VVV Venlo, manager voetbalzaken bij FC Twente en directeur voetbalzaken bij RKC Waalwijk. 

"Mo Allach is een moderne technisch directeur die in zijn bagage niet alleen voetbaltechnische kennis herbergt, maar ook managerskwaliteiten. Hij is gericht op betrokkenheid, professionaliteit en solidariteit", zegt Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, op de clubsite. "Wij zijn ervan overtuigd dat Allach een evenwicht kan vinden tussen sturen op resultaten én oog houden voor de talentontwikkeling."

Allach zelf is blij met zijn 'transfer' naar het Gelredome. "Ik prijs mij gelukkig dat ik de afgelopen jaren bij verschillende organisaties en op diverse niveaus heb mogen werken, met als laatste werkgever de bond. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf binnen die verschillende type organisaties heb kunnen ontwikkelen. Bij Vitesse kom ik weer in een nieuwe uitdagende situatie. De club heeft een eigenaar en een duidelijke, ambitieuze visie op de toekomst. De lange termijn strategie van Vitesse is heel interessant. En op mijn lijf geschreven, want de nadruk binnen de technisch directeurs functie ligt op performance én ontwikkeling. De faciliteiten zijn bovendien van een bijzonder hoog niveau. Ik kijk ernaar uit om in Arnhem aan de slag te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen