FC Twente stelt teleur in eigen huis

3 augustus 2013, 21:44   Bijgewerkt: 3 augustus 2013, 22:07

FC Twente heeft in haar eerste wedstrijd van het seizoen niet overtuigd. Het kreeg een aantal goede kansen, maar wist deze voor eigen publiek niet te benutten. Zonder de vertrokken Douglas en Nacer Chadli en de geblesseerde Dusan Tadic slaagden de Tukkers er niet in om de brilstand van het scorebord te vegen. RKC snoepte uiteindelijk een puntje weg uit Enschede: 0-0.

van weert

van weert

Met name Luc Castaignos zorgde voor fouten van de centrale RKC-verdedigers Frank van Mosselveld en Ingo van Weert. De aanvaller bleef constant in beweging en kopte een enkele keer net over. De 19-jarige Van Weert gaf de bal zelfs een keer zomaar weg aan de spits van Twente, die vervolgens stuitte op een uitstekend keepende Seda. In een klein slotoffensief was Rosales nog dicht bij de openingstreffer, maar de rechtsback schoot vanaf 20 meter hard en laag naast. RKC was in het eerste bedrijf slechts eenmaal gevaarlijk, toen Michael Lamey perfect teruglegde voor Kenny Anderson. De jonge middenvelder mikte nét naast.

RKC had opvallend veel (lichte) overtredingen nodig om het spel van Twente bij te houden, maar hield ’t voor het doel van Seda vrij goed dicht, in tegenstelling tot de eerste helft. De thuisploeg moest het vooral via afstandsschoten en voorzetten proberen. De 19-jarige invaller Shadrach Eghan en John brachten wel frivoliteit en dribbelden er op los, maar het wilde niet baten voor FC Twente. Ondanks een handjevol kansen bleef RKC-keeper Seda scherp. De geblesseerde Dusan Tadic kwam 90 minuten lang niet van de reservebank af.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!